ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La FAM vol que Andorra aculli el Campionat del Món d'esquí de muntanya el 2021

www.andorradifusio.ad
La Federació Andorrana de Muntanyisme ha presentat la pre-candidatura per acollir el Campionat del Món d'esquí de muntanya el 2021. Aquesta disciplina acaba de ser reconeguda com a esport olímpic, condició que estrenarà als Jocs de la Joventut, a Laussane, el 2020. Avui ha començat la temporada al "Dia E".
L'esquí de muntanya és des d'aquest estiu esport olímpic. Andorra ha tingut molt protagonisme en el creixement d'aquesta disciplina. La Federació Internacional ho sap i vol seguir apostant. Per primera vegada s'ha confirmat un país organitzador d'una Copa del Món per tres temporades. La Font Blanca té assegurada la presència al circuit mundial fins al 2020. "Han considerat que, per a ells, era una garantia en un moment important com aquest del preolimpisme", assegura el president de la FAM, Jaume Esteve.

L'estrena olímpica de l'esquí de muntanya serà als Jocs de la Joventut del 2020. Tot apunta que la disciplina entrarà en el programa dels Jocs Olímpics de la Xina el 2022. L'estratègia d'Andorra és acollir el Mundial previ, l'any 2021. La FAM ja ha presentat la pre-candidatura.

Enguany la Copa del Món s'estrenarà a la Xina. La delegació estarà encapçalada per Xavi Areny. L'esquiador vol superar els resultats de la passada campanya. "Intentar arriscar una mica", promet.

L'obertura de la Copa del Món serà el 15 de desembre a la Xina en les disciplines de vertical i esprint.

Informa: Cesc Sanjuan
Locució: David Domingo

Comparteix: