ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'ACB escull València com a seu de la fase final de la lliga Endesa

www.andorradifusio.ad

L'ACB tria València com a seu per a la fase final de la lliga Endesa. L'assemblea telemàtica d'avui ha servit per ratificar la decisió, així com la represa de la competició. La previsió és que la fase final comenci la segona quinzena de juny i els equips arribin una setmana abans.

Era un secret a veus des de fa uns dies i aquest dimecres s'ha fet oficial. València serà la seu del final de la lliga Endesa. L'ACB ha confirmat la candidatura valenciana en l'assemblea telemàtica amb els clubs, per davant d'altres com l'andorrana. El poder econòmic de la proposta valenciana permetrà sufragar pràcticament totes les despeses generades, així com les bones infraestructures esportives són els dos grans elements de la candidatura. Tots els partits es disputaran a la Fonteta i els equips entrenaran i escalfaran a les pistes de l'Alqueria. L'objectiu és crear una mena de bombolla sanitària, on totes les parts que intervindran tinguin el mínim contacte amb l'exterior.

Segons el comunicat oficial de l'ACB, València és la proposta més valorada pel que fa a criteris sanitaris, d'allotjament i d'instal·lacions esportives, per davant de les altres 8 propostes. Així doncs, les bones dades sanitàries presentades per Andorra, gràcies al control ferri de la pandèmia amb el cribratge poblacional i la poca incidència de la malaltia en l'actualitat, no han estat suficients per fer canviar de parer l'ACB. L'oposició d'alguns clubs, sobretot els d'Eurolliga, tampoc ha servit perquè la decisió era potestat exclusiva de l'ACB. La proposta andorrana anunciada per aquesta casa es queda amb la mel als llavis i no podrà ser l'escenari del títol de lliga.

Aquest dimecres també s'ha confirmat el vistiplau del govern espanyol per reprendre la competició. La previsió és que els 12 clubs que formaran part de la fase final encetin la fase final la segona quinzena de juny. Els d'Ibon Navarro i la resta d'equips arribarien una setmana abans per preparar el grup B del play-off, amb Madrid, Saragossa, València, Burgos i Gran Canària.

Informa: Joel Romero
Imatges: Arxiu

Comparteix:

3.233.229.90