ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'empresa de Gerard Piqué negocia la compra del Futbol Club Andorra

www.andorradifusio.ad

El grup inversor Kosmos, que té com a cap visible el jugador del Futbol Club Barcelona Gerard Piqué, negocia l'adquisició del primer equip del Futbol Club Andorra. L'entrada en vigor de la llei de l'esport seria el punt de partida per a l'arribada de capital estranger. El repte seria portar el club al futbol professional espanyol. Tot i això, des del club han desmentit que ja s'hagi tancat cap acord amb algun dels grups amb els quals s'ha negociat.

La directiva del Futbol Club Andorra manté converses amb diversos grups inversors per pactar la venda del primer equip. Fonts properes al club han assegurat que hi ha negociacions entre el grup inversor Kosmos, encapçalat pel jugador del FC Barcelona Gerard Piqué, i el president del FC Andorra, Albert Ferré.

Tot i això, mitjançant un comunicat s'ha desmentit que s'hagi arribat a cap acord. A més, tot quedaria supeditat a l'aprovació de la llei de l'esport dijous vinent pel Consell General i la conversió del club en societat anònima esportiva. Aquest darrer pas s'hauria de ratificar en una assemblea de socis.

En cas d'aprovar-se, el grup inversor únicament podria adquirir el primer equip del club, la resta estaria protegida per llei i dependria d'un conveni entre comprador i club. D'aquesta manera es resoldria el deute del club, que aquesta temporada se situava en 200.000 euros.

L'objectiu seria portar l'equip que milita onzè al grup II de primera catalana a l'elit del futbol espanyol. Per fer-ho possible, l'equip hauria de pujar tres categories fins a situar-se a segona divisió. Segons ha pogut saber RTVA, l'ex-porter del FC Barcelona Albert Jorquera arribaria com a segon entrenador del projecte amb un tècnic de confiança del grup inversor.

Primers moviments

Malgrat que encara no hi ha confirmació oficial, hi ha certes accions que deixen entreveure l'acord. Una seria el fitxatge de Ferran Tacón, jugador de 32 anys provinent de l'Horta de tercera, una divisió per sobre de l'Andorra, i Rubèn Bover.

Precisament, fonts properes al club també han aclarit que ja s'han fet propostes a altres jugadors de qualitat contrastada de divisions per sobre de la del club per impulsar el projecte.

Informa: Joel Romero
Imatges: XTVL/Arxiu RTVA

Comparteix: