El Makalu ja espera Stefi Troguet 

www.andorradifusio.ad

Stefi Troguet intentarà coronar aquesta primavera el cim del Makalu, el cinquè més alt del planeta, dins el projecte dels 14 vuitmil sense oxigen assistit. L'alpinista encampadana repetirà amb l'empresa del nepalès Nirmal Purja, però amb una expedició més petita. 

Stefi Troguet ha girat full després d'una darrera expedició a l'Everest i al Lhotse marcada pels problemes respiratoris i anímics, que la van obligar a abandonar. Un any després, l'alpinista encampadana reprèn amb força el projecte dels 14 vuitmil sense oxigen assistit. El nou repte serà el Makalu, el cinquè cim més alt amb 8.463 metres.

"Em vaig trobar l'Edurne Pasaban esquiant i vam estar una estona xerrant, i em deia que dels 14 vuitmil, el que ella té clar del Makalu és que li sembla una muntanya molt real, que no té trampes. Emocionalment, per a mi l'Everest va ser una muntanya molt complicada. De tot això ha passat un any. Evidentment hi ha coses que segueixen sent, però he tingut temps de digerir-les".

Stefi Troguet, alpinista

Marxarà el 9 d'abril i comptarà amb el suport d'un xerpa de l'equip del nepalès Nirmal Purja. Explica que "logísticament és més complicat, perquè sóc jo sola amb un xerpa, però em dona una mica de seguretat o llibertat, perquè per exemple a l'Everest, o el Manaslu, totes les expedicions que he fet, al K2 també m'hi vaig trobar, vas un grup que comparteixes amb 12 o 15 persones i tothom va amb oxigen. Llavors vas a destemps completament".

Preveu ser al camp base cap al 20 d'abril, fer dues rotacions d'alçada per aclimatar i atacar el cim a partir de mitjan maig, en funció de les finestres de bon temps. El Makalu seria el seu quart vuitmil, després del Nanga Parbat, el Manaslu i el K2. 

Informa: Joan López

Imatges: Nil Forcada

 

Comparteix:

Serrells burocràtics compliquen l'arribada de Ferran Costa El Club Vòlei Encamp, amfitrió de la fase catalana d'ascens a primera