ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Maria González: una rutina exigent al CAR de Sant Cugat que vol continuar

www.andorradifusio.ad

La gimnasta Maria González fa mig any que entrena al Centre d'alt rendiment de Sant Cugat. Rutina espartana per seguir evolucionant en la gimnàstica rítmica i explorar els seus límits. La federació preveu que continuï entrenant amb la selecció catalana.

15 anys i compagina estudis i entrenaments al CAR de Sant Cugat, on treballa a les ordres de l'entrenadora Iratxe Aurrekoetxea, que va tenir Almudena Cid entre les seves pupil·les.

Maria González segueix una rutina exigent: "Em llevo a les 8h, vaig a l'escola, faig classe dos hores i mitja, entreno tres, torno a classe dos hores i mitja més, i després tres hores més d'entrenament". Un total de "sis hores diàries cada dia de la setmana".

La duresa de les jornades no intimiden la gimnasta, que vol seguir al CAR per continuar la seva progressió. Defineix la seva estada al centre d'alt rendiment com "una experiència inoblidable" que espera repetir.

La federació ha renovat l'acord amb el CAR perquè continuï, però dependrà d'aconseguir els recursos necessaris.

La progressió de la gimnasta és evident, amb el salt a la categoria sènior a l'horitzó, destaca la presidenta de la Federació de Gimnàstica, Eva Rodríguez, indicant que els objectius són ara "mundials i europeus".

Carla Varas valora l'experiència que està vivint la seva companya i què li pot aportar a ella. Pensa que es poden complementar i que pot aprendre de la seva evolució.

Els Jocs dels Petits Estats Andorra 2021 seran un examen important per a la gimnàstica nacional.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

3.214.184.250