Massa càstig per a la selecció davant d’Irlanda (1-4)

El primer dels dos amistosos de preparació per als propers

El primer dels dos amistosos de preparació per als propers compromisos del Premundial de Qatar ha tingut dues cares ben diferents per a la selecció tricolor. L’onze de Koldo Álvarez de Eulate ha fet una bona primera part i s’ha avançat a l’inici de la represa, però Irlanda ha capgirat el marcador de seguida i s’ha acabat imposant per 1 a 4.

La selecció ha sortit al terreny de joc de l’Estadi Nacional amb una defensa de quatre i Marc Rebés per davant de la parella de centrals. Els primers 45 minuts han estat força plàcids per a la porteria defensada pel jove Iker Álvarez de Eulate, que ha jugat el segon partit amb l'absoluta.

Al minut 6 de la represa, la selecció s’ha avançat amb una gran rematada de cap de Marc Vales, en una centrada de falta d’Àlex Martínez. L’alegria ha durat ben poc, perquè Irlanda ha reaccionat de seguida i ha capgirat el marcador en dues accions consecutives amb la firma de Troy Parrott, que feien pujar l’1 a 2. Koldo ha mogut la banqueta i ha fet debutar el jove defensa Èric de Pablos. També ha tingut minuts Xisco Pires sota els pals. A les acaballes de partit, Irlanda ha arrodonit el triomf amb dues dianes més, obra de Knight i Horgan.

Ildefons Lima, que ha entrat al terreny de joc al minut 75 en el lloc d’Àlex Martínez, ha tornat a vestir la samarreta de la selecció un any i mig després de fer-ho per darrera vegada. El veterà defensa suma ja 129 partits amb la tricolor, allarga el rècord Guinness per la trajectòria internacional més longeva fins als gairebé 24 anys i entra en el reduït grup de futbolistes que han jugat durant quatre dècades diferents.

El proper compromís de la tricolor arribarà dilluns vinent, en un nou amistós de preparació contra Gibraltar (Estadi Nacional, 20.45 hores).

Informa: Joan López