El MoraBanc Andorra acaricia la sorpresa a la pista del Reial Madrid (86-79)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la desena derrota de

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la desena derrota del curs (8/10) a la pista del líder. Els tricolor, s’han arribat a col·locar a tres punts de diferència en la recta final (78-75) després d’un triple de Tomasz Gielo, veurien com el 24-12 del primer quart acabaria dictant sentència. Edy Tavares, imparable amb 16 punts, 13 rebots, 32 de valoració. Malik Dime i David Jelinek, els millors del MoraBanc amb un 15 de valoració.

El MoraBanc Andorra es donaria cita a la capital d’Espanya decidit a escriure una nova pàgina per a la història del club a la sempre complicada pista del Reial Madrid com ja fes fa dues temporades (105-107).

Els d’Ibon Navarro, malgrat arribar a la cita amb bones sensacions després de sumar dues victòries consecutives contra el RETAbet Bilbao i a la pista del Mornar Bar montenegrí, veurien com el conjunt de Pablo Laso seria el gran dominador del primer quart. Uns primers minuts què, al final, acabarien sent decisius pel desenllaç del partit.

Els blancs, anotant amb facilitat, acabarien el primer acte amb una renda de 12 punts (24-12). A partir del segon quart el MoraBanc Andorra, des de la defensa, començaria a reaccionar. La intimidació de Malik Dime i els punts de David Jelinek i Jeremy Senglin permetria als tricolor baixar de la barrera dels deu punts (46-37) però el Madrid seguiria penalitzant els errors del MoraBanc. 51-38 al descans.

En la segona meitat, però, el MoraBanc Andorra agafaria el paper de protagonista. De fet, els d’Ibon Navarro s’imposarien amb un 35-41 de parcial. Des de la defensa, els del Principat es col·locarien a només 6 punts (58-52) després d’un 7-14 de sortida. 64-56 al final del tercer quart amb un 13-18 de parcial.

El Madrid, sempre per davant en el marcador, veuria com el MoraBanc en cap cas es donaria per vençut. De fet, malgrat superar la barrera dels deu punts en l’últim quart (78-67), quan semblava que tot estava perdut, una nova reacció del MoraBanc amb dos triples consecutius de Hannah i Gielo deixaria una mínima de tres punts (78-75) amb dos minuts encara per disputar-se.

Però a l’hora de la veritat, els centímetres d’Edy Tavares acabarien marcant la diferència. El de Cap Verd, amb un triple inclòs, enfonsaria qualsevol esperança andorrana de sortir del Wizink Center amb una victòria malgrat posar la por al cos als de Pablo Laso (86-79).

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar aquest dimecres a la pista de l’Herbalife Gran Canària (20h) el partit corresponent a la tercera jornada del Top-16 de l’Eurocup. Els tricolor tornaran a disputar partit de Lliga Endesa el dissabte contra l’Iberostar Tenerife (20:45h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Fotografia: MoraBanc Andorra