El MoraBanc Andorra, a un pas de l'ACB (74-59)

El MoraBanc Andorra, amb dues victòries de marge respecte al segon classificat, està a les portes de l’ascens a l’ACB després de sumar aquest dissabte la 28a victòria del curs derrotant el Lucentum Alacant. El partit, controlat pel conjunt de Natxo Lezkano al final del tercer quart (58-39), es descontrolaria en els últims minuts després d'un 5-18 de parcial (63-57). Mihajlo Andric MVP dels andorrans amb 16 punts i un 18 de valoració. Una victòria del MoraBanc el proper cap de setmana en la penúltima jornada de la fase regular els donarà l’ascens a la màxima categoria.

En una jornada en la qual una combinació de resultats li podria haver donat l'ascens matemàtic a l'ACB, el MoraBanc Andorra ho haurà de deixar estar per a la pròxima i penúltima jornada de lliga. La victòria aquest divendres del Zunder Palència més la victòria d'aquest dissabte del MoraBanc Andorra deixa els tricolor tal com estaven, dues victòries per sobre del segon classificat i amb l'oportunitat de segellar matemàticament el campionat i l'ascens a l'ACB dissabte que ve en la Bombonera sense dependre d’altres resultats.

Abans de la disputa del partit contra l'Alacant el MoraBanc ja sabia que la victòria del Palència els impedia certificar l'ascens en aquesta jornada. Malgrat això, la victòria dels tricolor era de vital importància per a no alimentar les esperances del conjunt palentí en aquesta recta final de campionat. Això sí, d'inici el MoraBanc sortiria amb dubtes i amb poca circulació de la pilota davant un Lucentum Alacant més intens que controlaria el rebot i dominaria el marcador gràcies a l'aportació d'Edu Gatell i a l'encert de Matulionis (8-12). Però les rotacions de Natxo Lezkano i l'aparició de Juan Rubio farien reaccionar al conjunt andorrà que, aprofitant també la intensitat de Marín Maric, tancaria el primer quart per davant en el marcador (21-19).

En el segon quart, el MoraBanc sortiria amb les idees més clares. Sense perdre la intensitat defensiva, tancant el rebot i sortint al contraatac al ritme de Rafa Luz, els tricolor passarien a dominar clarament el partit. Fent mal des del triple amb els punts de Mihajlo Andric, el MoraBanc arribaria al descans amb una còmoda renda (42-28) després d'un 21-9 de parcial.

Després del pas pels vestuaris el MoraBanc tornaria decidit a trencar el partit, i de fet un 16-11 de parcial deixaria la màxima, un +19 (58-39) en la recta final del tercer quart. Però quan semblava que el MoraBanc tènia el partit més que encarat, un primer parcial del conjunt alacantí deixaria un +12 (58-46) a deu minuts del final.

Però la cosa empitjoraria en l'últim quart. El parcial del Lucentum aniria en augment davant un MoraBanc Andorra perdut, embussat i precipitat incapaç de posar fre a la reacció rival. Del 58-39 es passaria a un angoixant 63-57 a pocs minuts del final. En aquest moment, i amb el fantasma de l'Almansa en la ment de tots els presents, el MoraBanc, tirant de cor i del talent de Johnny Dee, Andric o un immens Juan Rubio, trauria les castanyes del foc per a acabar sumant una victòria que fa gust d'ascens (74-59). Els tricolor estan a una victòria de tornar a ser equip ACB.

La propera cita del MoraBanc Andorra serà el proper dissabte (18:45h) en la Bombonera contra l’Ourense en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge cedida: Reynaldo Márquez