El MoraBanc Andorra continua fent-se fort a casa (72-67)

El MoraBanc Andorra ha sumat la quinzena victòria de la temporada després de derrotar aquest divendres el Guipúscoa Bàsquet (72-67) en un partit espès del conjunt tricolor i que s'acabaria decidint en un final a cara o creu. Marin Maric MVP amb 15 punts, 11 rebots i un 24 de valoració. Malgrat el triomf, els del Principat tanquen la primera volta en segona posició i disputaran la final de Copa a la pista del líder, el Zunder Palència.

Setze jornades després del debut amb victòria a la pista del TAU Castelló (73-81), el MoraBanc Andorra ha tancat la primera volta del campionat i ho ha fet invicte de local (8/8) i amb quinze victòries en el còmput global (15/2), uns registres que deixen al conjunt tricolor en segona posició, classificat per a la Copa Princesa però amb l'obligació de jugar-se el títol a la pista del Zunder Palència, líder de la competició al final de la primera volta després de sumar aquest divendres la setzena victòria a la pista del Melilla.

Contra el Guipúscoa Bàsquet el MoraBanc Andorra sofriria de valent. Excepte el 3-0 d'inici amb triple de Johnny Dee, el MoraBanc, fred com el temps, aniria a remolc del conjunt basc amb mals percentatges en el tir i fent aigües en defensa davant un conjunt basc molt més encertat. Amb un 9-13 en el marcador Natxo Lezkano, descontent amb el que estava veient, decidiria canviar el cinc en pista però el tècnic de Portugalete seguiria sense trobar un revulsiu (13-20). Només Micah Speight en la recta final del primer quart apareixeria per a tirar-se l'equip a l'esquena. Preocupant 15-25 al final dels primers minuts.

Els problemes del MoraBanc seguiran a l'inici del segon quart. De fet el Guipúscoa arribaria a tenir una renda de 12 punts (20-32) sense fer res de l'altre món. El conjunt local, precipitat, continuaria sent víctima dels seus mals percentatges en el tir però en la recta final de la primera part, vivint també del tir lliure, el MoraBanc acabaria reaccionant. Amb més mobilitat de pilota, un 9-3 de parcial amb un triple final de Thomas Schreiner permetria als locals anar al descans amb millors sensacions (35-38)

La passada pels vestuaris afavoria inicialment els interessos d'un MoraBanc Andorra que, vivint de l'encert de Rafa Luz, donaria la volta al marcador amb un 5-0 de sortida (40-38) però el conjunt basc no baixaria el seu ritme i tornaria a agafar la davantera amb els punts d'un encertat Justin Jaworski (45-48). Al final, en un tercer quart ajustat i amb constants intercanvis de cops, els de Natxo Lezkano arribarien als últims deu minuts amb una mínima renda (53-50).

Sense perdre-li la cara al partit, en un final a cara o creu i mostrant-se més encertat en el tram decisiu amb els punts de Marin Maric, els triples de Micah Speight o Mihajlo Andric o els intangibles de Nacho Llovet, el MoraBanc Andorra faria possible que la victòria, treballada i soferta victòria, es quedés a casa (72-67).

El MoraBanc Andorra disputarà el primer partit de la segona volta el proper dissabte rebent la visita del TAU Castelló (18h) en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: Dani Catalán-BCA