El MoraBanc Andorra, llicència per a somiar (97-82)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la sisena victòria de la temporada a la Lliga Endesa (6/5) després de derrotar 97-82 el Baskonia. Amb una gran intensitat defensiva i control del rebot, el conjunt tricolor agafaria la directa en el tercer quart (59-41). Destacar l’actuació de Clevin Hannah amb 20 punts, 7 assistències, 22 de valoració. Pierria Henry, base del Baskonia, MVP amb 22 punts, 24 de valoració.

L’equip del Principat s’ha recuperat ràpid de l’ensopegada del passat dissabte a Santiago de Compostel.la. Després d’una setmana tranquil.la sense competició europea, els tricolor, amb Dejan Musli al roster després de ser pare, han sumat la sisena victòria del curs en l’onzena jornada ACB davant d’un sempre complicat Baskonia. Un rival de prestigi que arribava ferit a la Bombonera després de perdre de pallissa dijous a la pista del Panathinaikos i que aquest dissabte s’ha topat amb una versió molt sòlida d’un MoraBanc que a casa, en lliga, només ha deixat escapar una victòria contra l’UCAM Múrcia. Ara, a sis jornades per al final de la primera volta, els d’Ibon Navarro segueixen amb totes les opcions de lluitar per ser a la Copa.

El MoraBanc Andorra, sempre per davant en el marcador, començaria el partit imposant el seu ritme des de la defensa. Els d’Ibon Navarro, molt solidaris al darrere amb una gran feina de Nacho Llovet o Bandja Sy sobre Toko Shengelia i tancant el seu rebot, ho aprofitarien per sortir a la contra i dominar clarament el partit (18-10) amb els punts de vuit jugadors tricolor. El conjunt basc viuria del 5/7 des del tir lliure gràcies a una tripleta arbitral que filaria molt prim. El MoraBanc tancaria el primer quart amb un 24-14 després de posar en pràctica un molt bon bàsquet. A l’inici del segon quart, però, la situació canviaria. Perdent la fluïdesa i prenent males decisions en atac, el MoraBanc veuria com el Baskonia reaccionaria amb els punts de Matt Janning i Pierria Henry, màxim anotador del partit amb 22 punts. Un 5-13 de sortida deixaria l’equip de Perasovic a només dos punts de diferència (29-27). Però un temps mort d’Ibon Navarro faria reaccionar els locals. Recuperant la intensitat defensiva, amb els punts de Hannah, Llovet, Sy o Diagné, els tricolor arribarien al descans amb un +11 (42-31) després d’un 11-4 de parcial.

Després de la sortida de vestidors el MoraBanc posaria la directa arribant a tenir un còmode avantatge de 18 punts (59-41) gràcies a l’encert de David Jelinek, protagonista en aquest tercer quart amb 11 punts i un 3/3 en triples. El Baskonia, vivint de les individualitats, s’agafaria al partit amb molts problemes i amb Shengelia eliminat amb cinc faltes personals (66-52). Però en l’últim quart, embrutant el partit, tirant de l’encert de Henry, el Baskonia ho intentaria de totes les maneres. Arribant a posar la por al cos als 4.230 espectadors presents a la Bombonera (77-68), l’aparició de Clevin Hannah en el moment més calent del partit deixaria les coses a lloc. Al final, clara victòria del MoraBanc que li permet seguir mirant cap amunt (97-82). La pitjor notícia del partit, la recaiguda de Tyson Pérez de la lesió de turmell i els problemes de Bandja Sy que ha acabat tocat d'un bessó.

El proper partit del MoraBanc Andorra corresponent a la dotzena jornada de la Lliga Endesa es disputarà el proper dissabte (20.30h) a la pista del RETAbet Bilbao Basket en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.