El MoraBanc Andorra posa la por al cos al Breogan (97-92)

El MoraBanc Andorra ha sumat a Lugo la 21a derrota de la temporada després de perdre 97-92 contra un Rio Breogan més intens i encertat que acabaria assolint l’objectiu de la permanència. Malgrat anar a remolc durant tot el partit perdent de 17 punts en el tercer quart (68-51), els tricolor posarien la por al cos als locals en un final ajustat. Tyson Pérez, el millor del partit amb 15 punts, 12 rebots i un 26 de valoració.

Amb un final de temporada més plàcid del que es podia preveure al llarg del curs, el MoraBanc Andorra, amb la permanència a la butxaca des de fa dues jornades, no ha estat capaç de guanyar en la pista d’un Rio Breogan que ho tenia tot preparat per celebrar amb la seva gent la permanència a l’ACB una temporada més. Amb aquesta ensopegada, segona consecutiva després de la del passat dissabte a Santiago, l’equip de Natxo Lezkano es jugarà aquest diumenge en l’última jornada les seves opcions de tornar a Europa el proper curs.

El Rio Breogan, conscient del que hi havia en joc, acompanyat per un públic entregat a la causa, imposaria d’inici un ritme frenètic des de la defensa i amb un gran encert ofensiu amb els triples de Jogela i Momirov (14-6). Pel que fa al MoraBanc Andorra, Tyson Pérez, el millor del partit, seria l’únic que faria un pas endavant. Els tricolor, però, seguirien patint al darrere i les pèrdues donarien ales a un Breogan que arribaria a agafar una diferència de deu punts (26-16). Un triple de Tobias Borg deixaria un 26-19 al final d’un fluix primer quart.

En el segon quart el Rio Breogan no afluixaria i continuaria portant la veu cantant mantenint les diferències en el marcador (34-25) davant d’un MoraBanc Andorra que, això sí, malgrat el seu desencert i la manca d’intensitat, no es desenganxaria del partit gràcies a la bona feina de Marin Maric. Els del Principat, en zona, s’arribarien a col·locar a sis punts de diferència (37-31) però aleshores arribaria un 11-1 de parcial que dispararia el Breogan amb una màxima de setze punts (48-32). Però quan pitjor ho estava passant el MoraBanc, l’equip de Natxo Lezkano liderat per Tyson Pérez despertaria amb un 0-6 de parcial que deixaria un esperançador 48-38 al descans.

En la represa el MoraBanc allargaria la seva bona dinàmica amb una cistella inicial de Jerrick Harding (48-40) però els locals no afluixarien amb el seu encert exterior. Els triples de Justin Robinson en el tercer quart marcarien la diferència deixant una màxima de 17 punts (68-51). Però el MoraBanc tornaria al partit gràcies a l’aportació d’Andric, Luz, Harding i a la intensitat d’un incansable Tyron Pérez. Un 9 a 16 de parcial donaria vida al conjunt del Principat a deu minuts per al final (77-67).

A l’últim període el MoraBanc faria un pas endavant en defensa i el Breogan perdria l’alegria ofensiva dels tres primers quarts. De fet, els tricolor, jugant amb paciència i trobant l’encert exterior de Harding, Andric i Okoye, es col·locarien a cinc punts de diferència (87-82). En la recta final del partit els locals ja no veurien la victòria tan clara però a l’hora de la veritat, regals del MoraBanc i decisions arbitrals escombrant cap a casa enviant el Breogan al tir lliure deixarien el definitiu 97 a 92.

El MoraBanc Andorra tancarà la seva 13a temporada a l’ACB aquest diumenge rebent la visita del València Basket a la Bombonera (18:30h) en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.