El MoraBanc Andorra posa una marxa més a Israel (67-86)

El MoraBanc Andorra, intens en defensa, encertat en atac i gener&

El MoraBanc Andorra, intens en defensa, encertat en atac i generós en el joc (24 assistències), ha sumat aquest dimarts la segona victòria de la temporada a l’Eurocup (2/2), primera del curs a domicili, a la pista del Maccabi Rishon LeZion (67-86). Els tricolor han marcat diferències des del primer quart (8-21) arribant a tenir una màxima de 19 punts. Clevin Hannah (13 punts, 9 assistències, 19 de valoració) i David Jelinek (15 punts), els millors dels andorrans.

Després de perdre els primers quatre partits de la temporada fora de casa a València, Mònaco, Gran Canària i Bolonya, a la cinquena escapada ha anat la vençuda. Amb el 67-86 d’aquest dimarts sense Musli (lesionat) ni Senglin (als EEUU amb permís del club per conèixer a la seva filla recent nascuda), el MoraBanc Andorra s’ha tret un pes de sobre i ha sumat una victòria que pot valer el seu pes en or en la lluita per aconseguir la classificació per a la segona fase de l’Eurocup.

En el partit disputat al Maccabi Sports Hall de Rishon LeZion, ciutat del Districte Central d'Israel, al sud de la ciutat de Tel Aviv, els homes d’Ibon Navarro han passat per sobre del vigent subcampió de la lliga d’Israel. De fet, a les primeres de canvi, els tricolor ja marcaven diferències. Amb una anotació molt repartida i un Maccabi absolutament desencertat davant la gran defensa andorrana, els del Principat tancaven un gran primer quart (8-21). Tota una declaració d’intencions. Però el conjunt local, obligat a reaccionar, ho faria de la mà d’Alex Hamilton, màxim anotador del partit amb 21 punts, i un 20-17 de parcial a mitjans del segon quart (28-38). El MoraBanc, però, mantenint a ratlla el Maccabi, seguiria ampliant les diferències arribant al descans amb una màxima de quinze punts (32-47) després de la cistella sobre la botzina d’un gran Frantz Massenat. El jugador americà nacionalitzat haitià ha disputat el seu millor partit amb 13 punts, 4 rebots, 5 assistències per a un 15 de valoració.

En la represa el MoraBanc seguiria marcant el ritme del partit com demostren les 24 assistències repartides. Sense baixar la intensitat defensiva amb un gran Tyson Pérez, Moussa Diagné o Nacho Llovet, el combinat andorrà, corrent també al contraatac i trobant encert en el triple (12/27), afrontaria l’últim quart amb una còmoda renda de 16 punts (51-67). La victòria estava més que encarrilada però faltava rematar la feina davant d’un Maccabi Rishon que no ho posaria fàcil. L’equip israelià ho seguiria intentant a la desesperada amb els punts de Darryl Monroe o Ariel (59-72) però al final el MoraBanc es faria amb una victòria plàcida, la primera fora de casa, que propiciaria a més el debut amb el primer equip i a l’Eurocup de Raimon Carrasco, base del sènior B (67-86).

El proper partit del MoraBanc corresponent a la sisena jornada de la Lliga Endesa arribarà aquest diumenge a la pista del Coosur Real Betis (17h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.