El MoraBanc Andorra no pot seguir el ritme de l'UCAM Múrcia (99-86)

El MoraBanc Andorra no pot ampliar el seu marge respecte a la zona de descens després de sumar aquest diumenge la 18a derrota de la temporada a la pista de l’UCAM Múrcia (99-86). El 29-18 de parcial en el segon quart acabaria sent determinant per al resultat final. Amb set jornades per davant, els tricolor mantenen les dues victòries de marge respecte al penúltim classificat. Marin Maric (22 de valoració) i Stan Okoye (18 de valoració), els millors del MoraBanc.

A set jornades per al final de la temporada, la derrota d'aquest diumenge del MoraBanc Andorra en una de les pistes més complicades de la Lliga Endesa com és la de l’UCAM Múrcia deixa l'equip tal com estava, dues victòries per sobre del descens. Això sí, amb el calendari que li ve a sobre amb tres partits a casa (Granada, Barça i València) i quatre fora (Gran Canària, Manresa, Obradoiro i Breogan), el conjunt tricolor faria bé a no adormir-se.

A diferencia de Madrid o Barça, fins al dia d’avui només València Basket i Unicaja de Màlaga han estat capaços de sortir amb una victòria del Palacio de Deportes de Múrcia. Així doncs, el MoraBanc Andorra era molt conscient del repte que tenia per davant i més encara després del 98-73 de la primera volta. I això que el MoraBanc Andorra començaria portant el ritme del partit. Els tricolor, jugant amb criteri i trobant també l'encert exterior, agafarien els primers avantatges en el marcador arribant a tenir una màxima de quatre punts (15-19) amb una aportació ofensiva molt repartida però un petit parcial favorable al conjunt local amb un letal Ludde Hakanson deixaria un ajustat 21-22 al final dels primers deu minuts.

De fet, la bona dinàmica dels murcians en el tram final del primer quart seguiria en el segon. Els de Sito Alonso, de menys a més, farien un pas endavant en defensa i pujarien la seva intensitat asfixiant l'atac d'un MoraBanc Andorra que es quedaria sense punts a les mans com demostra el 20-9 de parcial (41-31). Una diferència de deu punts amb la qual el MoraBanc s'aniria als vestuaris (50-40).

En la represa el MoraBanc, amb més cor que cap, donant massa facilitats, veuria com l’UCAM Múrcia arribaria a agafar una màxima de 17 punts (72-55) però encara així, el conjunt de Natxo Lezkano, liderat per Stan Okoye (18 de valoració) i Marin Maric (22 de valoració), no es deixaria portar. Un 4-9 de parcial deixaria una petita porta oberta a l'esperança a deu minuts per al final (76-64).

De fet, en l'últim quart, a la desesperada, el MoraBanc seria capaç de baixar de la barrera psicològica dels deu punts però les precipitacions i les pilotes perdudes (16 en total) acabarien condemnant al conjunt del Principat (99-86).

El MoraBanc rebrà el proper diumenge la visita d’un rival directe, el Coviran Granada (17h), en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino