El MoraBanc Andorra, un pas més a prop...malgrat la derrota (97-92)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la 19a derrota de la

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la 19a derrota de la temporada a la pista del Dreamland Gran Canària (97-92). El partit, amb una gran primera meitat dels tricolor (39-47), s’acabaria decidint en un cara o creu. Això sí, malgrat l'ensopegada, el conjunt del Principat continuarà vivint tres victòries per sobre de la zona de descens a cinc jornades per al final. Jean Montero, MVP amb 24 punts, 4 rebots, 6 assistències i un 31 de valoració. Destacar també els 24 punts de Jerrick Harding o els 23 de Tyson Pérez.

Si l'exhibició del cap de setmana passat davant el Coviran Granada implicava fer un pas de gegant cap a la permanència, l'ensopegada d'aquest diumenge a Las Palmas de Gran Canària juntament amb les també derrotes dels rivals de la zona baixa ho deixa tot com estava, amb tres victòries de marge respecte al descens però amb una jornada menys per disputar-se. Això sí, el conjunt del Principat faria bé de no relaxar-se gaire en les últimes cinc jornades de lliga sabent que els toca jugar contra rivals molt exigents com Manresa, Barça i València i visitar les pistes de Monbus Obradoiro i Rio Breogan.

I això que aquest diumenge el MoraBanc sortiria molt bé. Endollat i encertat, el conjunt tricolor agafaria els primers avantatges en el marcador gràcies a l’aportació de la dupla formada per Jerrick Harding i un Jean Montero especialment motivat davant de la que va ser la seva afició. Arribant a tenir una avantatge de vuit punts (18-26) amb un Gran Canària vivint del tir lliure, l’equip de Jaka Lakovic reaccionaria en la recta final amb l’aparició de Miquel Salvó fent mal des del triple. Un 6-2 de parcial final deixaria un 24-28 al final dels primers deu minuts.

Després d’un gran primer quart, en el segon el MoraBanc baixaria la seva productivitat ofensiva producte també de la defensa local però Montero i Harding, Harding i Montero seguirien fent de les seves. El MoraBanc seguiria dominant el partit davant d’un Dreamland Gran Canària absolutament descol·locat i desdibuixat. Al descans, els tricolor recuperarien la màxima del partit (39-47).

En la represa el MoraBanc Andorra aguantaria d’inici les envestides d’un Gran Canària que sortiria amb una marxa més. Malgrat mantenir-se per davant en el marcador amb l’aportació de Marin Maric i Tyson Pérez (54-59) l’equip local acabaria despertant amb els triples de John Shurna i un 6-0 de parcial permetria als locals capgirar el marcador (60-59). Una diferencia que aniria ampliant fins al 67-60 després d’un 13-1 de parcial però Harding tornaria a aparèixer amb un 3+1 que deixaria un definitiu 67-64 al final del tercer quart.

La reacció del MoraBanc Andorra continuaria a l’inici de l’últim quart amb un 2-5 de sortida amb l’aportació de Tyson Pérez (69-69) però les transicions ràpides dels canaris farien molt mal. Un 14-4 de parcial deixaria una màxima per al conjunt local (84-73). Però els tricolor no es donarien per vençuts i una zona plantejada per Natxo Lezkano complicaria l’atac del Gran Canària. El MoraBanc, tirant de Tyson i dels punts exteriors, tornaria a entrar en el partit i un triple de Jean Montero a menys d’un minut donaria vida al conjunt tricolor (93-90). Al final però, un rebot ofensiu dels locals després d'una falta clamorosa acabaria deixant sense opcions a un gran MoraBanc Andorra que, malgrat la derrota, acaricia la permanència (97-92).

El MoraBanc visitarà el proper dissabte la pista del BAXI Manresa (18h) en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.