El MoraBanc Andorra no remata la feina a Badalona (90-87)

El MoraBanc Andorra ha estrenat el Top-16 de l’Eurocup suma

El MoraBanc Andorra ha estrenat el Top-16 de l’Eurocup sumant la primera derrota a la pista del Joventut Badalona per 90-87. L’equip tricolor, amb un +12 disputats els primers minuts de l’últim quart (63-75), veuria com la Penya, amb un gran Nikos Zizis i Alen Omic, acabaria remuntant a 30 segons del final. David Walker, MVP del partit amb 26 punts, 30 de valoració.

Pocs dies després que MoraBanc i Penya es veiessin les cares en la 15a jornada de la Lliga Endesa, aquell partit acabaria amb victòria andorrana per 90 a 76, aquest dimecres uns i altres s’han tornat a creuar però en aquest cas a l’Olímpic de Badalona i en partit d’Eurocup. Primer partit del TOP16 en un Grup H on també trobem l’Unicaja de Màlaga i el Tofas Bursa turc. Amb aquesta ensopegada els d’Ibon Navarro trenquen amb cinc victòries consecutives a Europa.

En una fase de grups que es decideix al millor de sis partits, cada victòria o cada derrota agafa si cap una importància més rellevant. En aquest cas, el MoraBanc no s’ha pogut estrenar amb victòria a Badalona malgrat un inici espectacular de l’equip tricolor que dominaria per 16 punts de diferència (16-32) al final del primer quart. Posant en pràctica el seu millor bàsquet, trobant espais i l’encert dels tiradors amb un increïble 7/10 en triples, el conjunt d’Ibon Navarro escombraria de la pista a la Penya. Però com era d’esperar, els de Carles Duran reaccionarien en el segon quart de la mà de Neno Dimitrijevic i Nikos Zizis. Un 10-2 de sortia permetria als verd-i-negre entrar en partit (26-34) però el MoraBanc Andorra, sense encert i sense Bandja Sy expulsat per una doble tècnica, seguiria dominant l’electrònic al descans amb un bon coixí de dotze punts (36-48).

En la represa, un 4-6 de sortida després d’un triple impossible de Senglin deixaria una +14 (40-54). El MoraBanc seguiria controlant el joc, el partit i el marcador amb certa comoditat però els locals, invictes a Europa a casa, habituats a les remuntades davant la seva gent, en cap moment es donarien per vençuts. De fet, la seva intensitat defensiva amb una tripleta arbitral prenent decisions sorprenents i incomprensibles, els permetria tancar el tercer quart amb un desavantatge de sis punts (58-64). Amb el partit obert, tot per decidir, a l’inici de l’últim quart apareixeria la figura de David Walker què, amb 13 punts anotats, 26 en total, deixaria el MoraBanc amb una renda de dotze punts (63-75) després d’un 5-11 de sortida. Però, quan millor pintaven les coses pels tricolor, la Penya, a la desesperada, a l’heroica, jugada a jugada, amb un Nikos Zizis estel·lar, aniria retallant la diferència fins arribar a empatar el partit (84-84). Al final, detalls com no tancar el rebot defensiu o els tirs lliures fallats en el moment més calent del partit deixarien el MoraBanc Andorra amb la mel als llavis. Nacho Llovet no aprofitaria el triple que hagués forçat la pròrroga (90-87).

El proper gran repte del MoraBanc Andorra serà dissabte a la pista del BAXI Manresa (20:30h). En directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad l’equip tricolor buscarà la classificació per a la Copa en l’última jornada de la primera volta de la Lliga Endesa.