El MoraBanc Andorra ressorgeix davant el Bilbao Basket (82-72)

El MoraBanc Andorra ja té a la butxaca la vuitena vict&ogr

El MoraBanc Andorra ja té a la butxaca la vuitena victòria de la temporada a la Lliga Endesa (8/16) després de superar el Surne Bilbao Basket per 82 a 72. Aquesta victòria, certificada en l’últim quart amb un 24-14 de parcial, permet a l’equip de David Eudal agafar una mica d’oxigen en el seu camí cap a la permanència. A destacar els 18 punts de David Jelinek i els 13 punts, 5 rebots, 20 de valoració de Moussa Diagne, el millor dels tricolor en el partit d’aquest dissabte.

El MoraBanc Andorra ha sumat una victòria que pot ser cabdal en les seves aspiracions d’aconseguir la permanència i seguir competint a l’ACB moltes més temporades. Després de quatre derrotes consecutives, especialment sagnant va ser la del passat cap de setmana a Múrcia, el conjunt tricolor, tercer per la cua a la classificació, estava obligat a reaccionar i més jugant davant el seu públic. Doncs aquest dissabte, per fi, arribaria la reacció en forma de vuitena victòria que dóna una mica d’oxigen, optimisme i confiança a l’equip per afrontar les últimes deu finals de la fase regular.

El MoraBanc Andorra, amb una bona intensitat, començaria dominant el partit amb els punts de Hannah i Jelinek (13-7) però les rotacions de David Eudal frenarien la inèrcia dels locals. Patint en l’atac estàtic, amb certa ansietat i precipitació, els tricolor tancarien el primer quart per darrere en el marcador (15-17).

Amb el pas dels minuts, fent mal per dins, el Bilbao ampliaria les diferències amb un 2-8 de sortida en el segon quart (17-25) que obligaria a David Eudal a aturar el partit. Els tricolor, a remolc, desencertats, fallant tirs fàcils sota cistella, seguirien sense donar la volta al marcador però la defensa del MoraBanc més l’encert de Jelinek i McIntyre en el tram final de la primera meitat permetria a l’equip marxar al descans amb una mínima renda després d’un 20-11 de parcial (37-36).

En un tercer quart molt ajustat, amb constants intercanvis de cistelles, l’aparició de Crawford ajudaria al MoraBanc a agafar una màxima de 6 punts (58-52) però el Bilbao reaccionaria amb un 0-6 de parcial que ho deixaria tot obert de cara a l’últim quart (58-58). Però en el moment més complicat el MoraBanc Andorra faria un pas endavant. Des de la defensa, amb l’entrega i energia de tots els seus integrants, amb els punts de Diagne, Paulí o Jelinek i amb una gran comunió amb l’afició, els tricolor anirien ampliant les diferències fins al 82-72 final. Una victòria balsàmica a deu jornades per al final.

El MoraBanc Andorra tornarà a competir aquest proper dimarts visitant la pista del Lietkabelis lituà (18h) en una nova jornada d’Eurocup. La propera cita ACB serà dissabte a la pista del BAXI Manresa (20:45h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.