ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Neix la Federació de Triatló amb l'objectiu de treballar la base i crear un circuit nacional

www.andorradifusio.ad

Andorra, finalment, ja té Federació de Triatló. Els dos grans clubs, el Club Triatló Serradells i el Club Triatló Anyós Park, s'han unit amb l'objectiu de crear una escola per treballar amb la base, participar en proves internacionals sota bandera andorrana i la creació d'un circuit nacional.   

El triatló sempre ha estat una disciplina amb molta presència a Andorra. Els dos grans clubs del país, el Club Triatló Anyós Park i el Club Triatló Serradells, tenen més de 250 afiliats.

Només faltava la creació de la federació, una entitat que finalment ja és una realitat. El president és Joan Saludes, que s'ha mostrat "molt content" perquè "és un projecte que tots els aficionats estàvem esperant des de fa temps".

La seva creació obre la porta a poder competir sota bandera andorrana. "Sempre hem competit amb llicència federativa catalana i ara podrem fer-ho a nivell internacional amb la federació", explica Saludes. Les passes segúents són "la incripció en els organismes internacionals, els convenis amb els països veïns i la creació d'un reglament andorrà".

A banda de competir sota bandera andorrana, la creació de la federació pot suposar molt més per a aquest esport emergent. Un dels projectes més il·lusionants és la creació d'una escola de triatló. Saludes espera que sigui un projecte entre els dos clubs "perquè els nens aficionats puguin fer aquest esport".

Primer cal enllestir molta paperassa, però la federació té molts altres projectes sobre la taula. Un dels més interessants és la creació d'un circuit nacional.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Ruben Calvo

Comparteix: