El nord-americà Zach Miller i l'alemanya Ildikó Wermescher guanyen la Trail 100 Andorra de 105 km

www.andorradifusio.ad

El nord-americà Zach Miller i l'alemanya Ildikó Wermescher han estat els vencedors de la prova de 105 quilòmetres, la més llarga de la Trail 100. Aquest dissabte també s'ha completat la cursa de 50 quilòmetres amb els triomfs de Ricardo Cherta i Àngels Llobera. Diumenge es completarà la prova amb les curses de 21 i 7,5 quilòmetres.

Els participants en la prova de 105 quilòmetres van arrancar divendres a les 7 de la tarda. Han completat 6.900 metres de desnivell positiu, amb ascens al Comapedrosa inclòs. 14 hores i 20 minuts més tard irrompia amb la seva agressivitat habitual Zach Miller a meta. 16 minuts després entrava Sebastian Krogvig. El guanyador ha assegurat que la cursa "ha estat molt dura" i explica com ell i Krogvig han "corregut junts pràcticament tot el dia". Tot i que en un moment donat ha aconseguit posar distància, cap al final el seu rival s'apropava i Miller ha hagut de "córrer com un boig" per assegurar-se que no l'agafava. "Ha estat increïblement dur i increïblement bonic".

Sebastian Krogvig, per la seva part, ha assumit que Miller "és més fort". Ha destacat la lluita aferrissada entre els dos i ha qualificat l'experiència de "genial". El romanès Ionel Crisitan Manole ha completat el podi.

En categoria femenina triomf per a la corredora alemanya de 57 anys Ildikó Wermescher amb un temps de 19 hores i 18 minuts. Han completat el podi l'argentina Chila Pérez i la italiana Basilia Förster.

Ricardo Cherta guanya la cursa de 50 km

En la prova de 50 quilòmetres victòria per al castellonenc Ricardo Cherta amb un temps de 5 hores i 22 minuts. Tres minuts més tard ha arribat el resident Martí Lazaro ocupant la segona plaça. Els dos corredors han compartit els primers quilòmetres fins que Cherta ha començat a marcar el seu ritme "i aguantar-lo fins al final mantenint les distàncies". Lázaro ha posat en relleu "les pujades increïbles" que ha fet Cherta que "anava molt fort". "Hem sortit al màxim i pensava que, o acaba molt bé o acabava petant".

La balear Àngels Llobera s'ha adjudicat la prova en categoria femenina amb un temps de 7 hores i 10 minuts. Demà es completa la Trial 100 Andorra amb les proves de 21 i 7,5 quilòmetres.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Andreij Cristancho / Trail 100 Andorra

Comparteix:

Arrenca la cursa de 105 quilòmetres de la Trail 100 Andorra amb mig miler de corredors Aquest dissabte arrenquen els Jocs del Mediterrani