ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Nòrdic Esquí Club, el pulmó de l'esquí de fons nacional

www.andorradifusio.ad

La base de l'esquí de fons continua creixent i cada cop són més els petits que s'animen a practicar aquest esport. El Nòrdic Esquí Club de Naturland compta amb més d'una cinquantena d'infants cada cap de setmana i un mirall farcit de referents com Irineu Esteve o Carola Vila.

Natura, lliscar i gaudir de la neu. Tres preceptes bàsics de l'esquí de fons que cada setmana es posen a prova a Naturland amb la canalla del Nòrdic Esquí Club. El coordinador dels entrenadors del club, Gaspar Pellicer, afirma que es busca que els nens tinguin un primer contacte amb la neu. "Primer és la presa de contacte amb la neu, que sapiguen com controlar-la i la posició que s'ha de tenir".

El club compta amb uns cinquanta infants que comencen a calçar-se els esquís a partir dels 4 anys. Tot i això, alguns comencen més aviat. A partir dels deu anys ja comencen a competir i tenen clar què és el que més els agrada. "El que més m'agrada és que estàs a la natura, i no és tan artifical com l'equí alpí".

La presència de referents com Irineu Esteve, Carola Vila o Gina del Río sempre ajuda a fer créixer la base. "De gran seria molt bonic ser com ells i aporta molt que estiguin aquí", afirmen els més petits.

La salut de l'esquí de fons està en bones mans i qui sap si d'aquí a uns anys, alguns d'aquests petits poden convertir-se en el nou Irineu o Carola.

Informa: Joel Romero-Sergi Cano
Imatges: Cristina Fidalgo

Comparteix: