La nova Casamanya Extrem vol arrribar a 200 dorsals i impulsar la Clàssic

www.andorradifusio.ad

Les inscripcions per a la setena Casamanya Extrem ja estan obertes. La cursa vertical, puntuable per a la Copa d'Andorra, es farà el 19 de juny i, per primer cop, repartirà punts de la Federació Internacional.

La Casamanya Extrem no s'ha pogut disputar els dos darrers anys, primer per la pandèmia i després per les condicions meteorològiques. Ara torna amb nous organitzadors i vol introduir algunes novetats.

Per primera vegada és repartiran punts de la Federació Internacional de trail running. I a banda de puntuar per la Multisegur Copa d'Andorra de curses de muntanya, en aquesta setena edició, vindrà un homologador de la Copa Catalana per activar l'entrada en aquest circuit el 2023.

Pel que fa als recorreguts, la Casamanya mini abandona el vessant del Bony de les Neres i passa a disputar-se en el tram inicial de la Casamanya clàssic.

La Cassamanya Extrem continua sent el recorregut de referència amb 1.400 metres de desnivell positiu en només 5 quilòmetres. La nova direcció vol impulsar la Cassamanya Clàssic i treure-li l'etiqueta de cursa juvenil. A l'Extrem es vol atreure els corredors professionals d'elit, ha dit Pau Pellicer, d'Estripagec Mountain Events.

Fins ara els que han tocat abans l'esquella al cim del Casamanya són Ferran Teixidó amb un temps de 57 minuts i Laura Orgué amb 1 hora i sis minuts. La cursa es disputarà el 19 de juny i s'espera arribar a 200 participants i, més endavant, a 300. Aquest dilluns s'han obert les inscripcions.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Ricard Tenza

Comparteix:

Gorka Aixàs: "Les decisions que hem pres no han servit per revertir la situació i, per tant, han estat errònies" Cornella corona el Lhotse i completa l'èxit de l'expedició a la quarta muntanya més alta del planeta