Objectius complerts del MoraBanc amb la incògnita d'Europa

www.andorradifusio.ad

El MoraBanc va tancar aquest diumenge la temporada i ho va fer per la porta gran, amb una gran victòria contra tot un València Basket i pujant a l'onzena plaça. Sobre la taula, la continuïtat de la plantilla i les opcions de jugar a Europa.

La temporada del MoraBanc Andorra ha estat com un partit de bàsquet, tot es decideix al final i ahir els de Natxo Lezkano van arrodonir una bona campanya amb un gran colofó. El vincle amb l'afició s'ha reforçat. El president del BC MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, ha destacat que els objectius s'han complert. "Hem crescut com a club, tota la gent entregada i hem fet un bon joc".

Per la seva banda, el director general del club, Francesc Solana, ha apuntat que ha estat una campanya complicada. "Érem conscients, crec, que ens vam preparar bé mentalment que patiríem i ho hem tret. Més que mai la unió de l'equip i el club amb l'afició és espectacular. I bé al final hem tingut sort, hi ha un quàdruple empat i quedem onzens".

I això podria obrir la porta a jugar a Europa. Solana ha assegurat que estudiaran les "possibilitats tenim, quina competició podem jugar i que ens costa una cosa i que ens costa l'altra. Que ens dona una cosa o que ens treu."

El director general no amaga que jugar a Europa pot ser clau per poder captar jugadors. "És un fet diferencial per aconseguir coses amb un jugador, no només els diners i, més en un club com nosaltres que hem de fer apostes amb jugadors que venen aquí a fer trampolí n'hem tingut molts exemples".

El més evident i, el més recent el de Jean Montero. Aquest diumenge es va exhibir, ha estat el millor jugador de la jornada a l'ACB i també va rebre el MVP del mes d'abril. Retenir-lo sembla impossible, però ha remarcat que "té contracte amb nosaltres". Amb tot, s'ha desfet amb elogis cap al dominicà. "Ha volgut ensenyar a tothom què és el que venia a fer a Andorra. Crec que ha ensenyat que és el millor jugador que hem tingut aquí en tota la nostra història amb el seu talent, ha liderat i s'ha compromès molt amb nosaltres que jo crec que és el més important i destacable."

D'altra banda, Montero ha esmentat que no és moment de parlar d'això. "Per ara encara tinc contracte amb l'equip, ara toca gaudir de l'estiu i la platja."

I també ha reconegut que va renunciar a l'NBA aquesta temporada per ajudar a salvar l'Andorra.

"Vaig tenir varies ofertes per jugar els darrers 15 partits de la fase regular allà. Li vaig dir al meu agent que no era el moment indicat, ara farà dos mesos. Vaig decidir quedar-me i lluitar per la permanència que era un repte que l'any passat no vaig poder aconseguir, vaig voler ser part d'això."  

Jean Montero, jugador del MoraBanc Andorra

La temporada es tanca sobre el parquet i es trasllada als despatxos. La propera campanya promet.

Informa: Cesc Sanjuan

Comparteix:

20 genets participen al primer concurs de salt d'obstacles sobre cavall L'UE Santa Coloma, campió