ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els pioners del rugbi andorrà celebren un any més l'aniversari del campionat d'Espanya de segona divisió

www.andorradifusio.ad

Els pioners del rugbi andorrà celebren cada 11 d'abril un dinar per recordar la data en què el VPC es va proclamar campió d'Espanya de segona divisió. Va ser l'any 1965. Un tercer temps que serveix per recordar, més de 50 anys després, una època daurada de l'esport oval.

"Fa quinze anys enrere, que ens vam trobar alguns membres de l'equip, vam recordar que feia 40 anys que havíem sigut campions d'Espanya i que això s'havia de celebrar", explica Jeannot Junyent. Des d'aleshores, no fallen.

Francesc Cerqueda en destaca l'"esperit de camaraderia queda demostrat amb les persones que hi ha aquí, tot i que falten alguns". Jaume Olivé, per la seva banda, ha recordat que "hem tingut homes molt molt bons i després hi havia la influència d'un noi alt, jove i guapo, que era jo", riu.

L'equip va acabar tercer a la primera divisió catalana, però com explica Junyent, les regles no permetia que pugessin al campionat espanyol, perquè hi havia massa andorrans a l'equip. Això va provocar la marxa al campionat francès.

Informa: Joan López
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: