ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'atleta Pol Moya confirma el bon estat de forma amb el rècord nacional dels 1.500

www.andorradifusio.ad

Pol Moya va batre aquest dijous el rècord d'Andorra dels 1.500 metres, una marca vigent de feia 20 anys. Un resultat que confirma el bon estat de forma de l'atleta abans d'afrontar la participació als Jocs Olímpics als 800 metres.

Una inoportuna lesió amb un edema al tercer metatarsià va alterar la preparació de Pol Moya per als Jocs Olímpics de Tòquio, el gran objectiu de la temporada.

Aquesta baixa va afectar el calendari previst però Moya va posar ràpidament fil a l'agulla. Va estar a Naturlàndia fent una preparació en alçada per tornar l'abans possible i en les millors condicions.

El rècord d'Andorra en 1.500 metres és una mostra més que l'atleta va pel bon camí. Moya ho ha aconseguit al míting internacional Ciutat de Barcelona amb una marca de 3'43''57. Víctor Martínez mantenia el rècord de la distància des del 2001. Per a l'altleta és una fita "molt positiva" de cara als jocs i confessa que se sent millor que mai en alçada però entrenenat per baix considera que encara li falta una mica a causa de la lesió.

Aquest dijous va preferir córrer els 1.500 perquè era una marca que perseguia. També li va bé fer distàncies diferents per preparar el 800 i poder tenir més resistència.

És molt probable que no torni a competir fins als Jocs. Com a molt podria fer-ho el 10 de juliol al Campionat d'Espanya de federacions, una cita on no es correrà el 800. Si hi acaba participant ho faria un altre cop als 1.500 metres.

De moment, l'atleta Pol Moya continua a Madrid entrenant. El dia 21 marxarà cap a Tòquio per disputar el 800 el 31. Aquest dimarts va aconseguir la millor marca de la temporada a Castelló amb 1'48''97.

L'objectiu és tornar a millorar la marca als Jocs i per què no, somiar a batre el rècord d'Andorra dels 800 metres, que va establir ell mateix fa dos anys en un temps de 1'46''96. 

Informa: Cesc Sanjuan 
Imatges: Pol Moya-Carrer Lliure-C.A. Playas de Castellón

Comparteix: