Present gloriós i futur incert

www.andorradifusio.ad

La Federació Andorrana de Muntanyisme ha fet balanç de l'equip de curses de muntanya. Ha estat la millor campanya per a l'equip en situar dos corredors al podi de la Copa del Món i un de tercer a la cinquena plaça. La continuïtat d'aquest trident històric no està ni molt menys garantida.

El 2018 serà recordat com un any de somni per l'equip de curses de muntanya de la federació. Podis, victòries i, en definitiva, conviure amb la flor i nata d'un esport en constant creixement.

Marc Casal ha estat tercer i el seu germà Òscar cinquè en Sky. Una confecció del calendari més professional i l'aparició del preparador Fabricio Gravina han estat claus per "controlar variables i arribar a pics de forma a les curses importants"- "Aquest any ha sortit tot molt rodat, i si ens remuntem a uns anys enrere, era impensable fer podi a la Copa del Món", diu Marc Casal augurant "un futur encara més difícil pel talent jove que puja".

Ferran Teixidó s'ha quedat a tocar del triomf a la general, amb un tercer lloc en curses verticals. La seva ambició i el bon estat de forma a final de temporada li han deixat un punt agredolç malgrat la tercera plaça final. "Per mi no té sentit estar en un equip d'una federació i tenir ajudes si no hi ha una millora", assegura.

Aquests grans resultats són un impuls, però ara mateix la continuïtat d'aquest equip històric és una incògnita. "Els bons resultats i la motivació són la clau per conitnuar", ha dit Teixidió. Un argument que comparteix Òscar Casal, per qui "quan es fa quelcom per primer cop la il·lusió és màxima, però quan portes quatre o cinc anys repetint les mateixes curses, cada vegada és una mica més dur".

Ferran Teixidó, Marc Casal i Òscar Casal han assentat les bases. Tots tres han mostrat el camí. Estar entre els millors en aquesta disciplina en constant creixement és possible.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Enric Fernández

Comparteix:

Vicky Jiménez supera la fase prèvia en un torneig ITF sub-18 El somni del jove Gaudi Vall: ser campió del món de trial