ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El prestigiós alpinista Denis Urubko presenta la seva darrera pel·lícula a Andorra

www.andorradifusio.ad

Denis Urubko, un dels pocs alpinistes a completar els 14 vuit mils del planeta sense oxigen, és aquest divendres a Andorra coincidint amb el Dia internacional de les muntanyes. L'alpinista rus presentarà la seva pel·lícula "The art of alpinism" aquesta nit a l'Auditori Nacional i posteriorment oferirà un col·loqui.

Denis Urubko es va convertir el 2009 en la vuitena persona a fer cim als 14 vuit mils del planeta sense ajuda d'oxigen. Ha pujat 23 vegades per sobre aquesta altura, ho ha fet amb tècniques alpines diverses a l'hivern i utilitzant diferents rutes.

Per ell, "l'alpinisme no té límits" i és que segons ha afirmat "és possible fer coses molt diferents a la mateixa muntanya".

Ara, vol "transmetre el que són les muntanyes", i ensenyar la importància de "fer un pas més enllà". "Sortir de la ruta clàssica i de la manera habitual d'entendre les muntanyes".

El 2008 Urubko va participar en el rescat de l'alpinista basc Iñaki Ochoa a l'Annapurna. Davant la impossibilitat d'enlairar l'helicòpter un grup d'alpinistes de prestigi es van unir per mirar de salvar-li la vida. "Va ser un exemple del que és l'amistat", ha valorat Urubko.

Segons ha apuntat "el nostre objectiu, Iñaki Ochoa, era el centre de la nostra petita comunitat".

L'alpinista ha confessat que per ell va ser molt important poder participar en aquell rescat. "Vaig donar tot el que podia per ajudar el meu amic". "Malauradament, no va ser suficient", ha lamentat.

Aquest divendres a les 9 de la nit Denis Urubko assistirà a la projecció de la seva pel·lícula "The art of alpinism" i oferirà un col·loqui. Malauradament amb un aforament del 30% les entrades a l'Auditori Nacional ja estan exhaurides.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Denis Urubko / Albert Refart

Comparteix:

3.239.242.55