Quan futbol i ritmes llatins s'uneixen

www.andorradifusio.ad

L'Inter Club d'Escaldes anunciava ara fa unes setmanes el fitxatge del porter Odín Patiño. Un jugador professional a la primera divisió de Mèxic, que més enllà de la seva passió pel futbol aterra a Andorra per mostrar la seva altra gran passió, el ball.

Futbol i ball, dues passions que habitualment van unides, però que de vegades arriben a un altre nivell com és el professional. Aquest és el cas d'Odín Patiño, un dels fitxatges d´hivern de l´Inter Escaldes que després de molts anys a l´elit futbolística de Mèxic en equips com Pumas o Venados, va decidir provar fortuna a Andorra. Un lloc on pot combinar la porteria amb l'entrenament de la base. Explica que li agraden els reptes i quan va sorgir l'oportunitat de venir a Andorra no ho va pensar. "És una lliga en desenvolupament amb projectes que busquen fer-la competitiva", manifesta el jugador.

Però la història d'Odín no acaba només amb el futbol. I és que un dels objectius del mexicà és desenvolupar una altra de les seves passions, el ball. Durant les hores mortes com a esportista, Patiño va descobrir els beneficis de la dansa i ara vol "mostrar el poder llatí a la gent d'Andorra". Un aspecte que el converteix en un dels pocs jugadors que combina les dues passions a escala professional."No he vist altres companys futbolistes que tinguin una altra professió que tingui a veure amb la dansa, però ho recomano a tots", afirma el jugador i monitor de ball.

En el seu moment, Patiño va crear una acadèmia de ball a Mèxic i ara arriba a Andorra amb el mateix objectiu, exportar els ritmes llatins dins i fora del terreny de joc.

Informa: Joel Romero
Imatges: Carla Sales

Comparteix: