La quarta edició de 'L'esport ens connecta' obre amb una conferència sobre gènere i futbol

www.andorradifusio.ad

La conferència "Gènere i futbol", a càrrec d'Elena Fort, vicepresidenta institucional del FC Barcelona, ha obert la quarta edició de "L'esport ens connecta", a l'Auditori Nacional d'Andorra, a Ordino. Ha explicat la seva experiència com a dona directiva en un món d'homes. La iniciativa consta de diverses conferències diàries amb el lema "L'esport sense gènere".

Fort ha parlat sobre el cas Rubiales. Considera que "posa sobre la taula quelcom que estava latent, que era evident i que va fer que tota la societat es manifestés". Tot i mantenir-se escèptica que aquest cas canvii gaires coses a nivell social, espera que així sigui.

Tot plegat, la vicepresidenta institucional del FC Barcelona manifesta que "ha de passar una mica de temps per entendre quina serà la veritable dimensió dels canvis que generarà aquest cas". 

Durant la gala, el Govern ha premiat els resultats internacionals més destacats dels esportistes andorrans Jordi Casellas, Marc Gasa, Xavi Cardelús, Arnau Soldevila, Cande Moreno, Ariadna Fenés, Joan Verdú, Roger Puig, Ireneu Esteve i Mònica Doria. L’Executiu també ha fet un reconeixement als medallistes dels Jocs dels Petits Estats 2023 pels resultats obtinguts a Malta aquest estiu.

Així mateix, amb la col·laboració de l’Agència Andorrana Antidopatge (AGAD), el Govern ha reconegut les federacions d’atletisme, esquí, futbol, judo, karate, natació, muntanyisme i Special Olympics per les accions fetes en el marc del programa ‘Compromís amb l'esport-Joc Net’.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha volgut destacar, durant l’entrega dels guardons, el compromís ferm i prioritari de l’Executiu amb l’esport “perquè entenem i concebem l’esport des d’una perspectiva pública i social, i també com un dret individual i col·lectiu que cal promoure, ja que també desenvolupa un paper cabdal en l’educació dels infants i joves, com també fomenta els valors d’una societat democràtica i pacífica com la nostra a través de l’esforç, la disciplina, la solidaritat o el respecte”.

Per aquest motiu, Espot ha assegurat que el Govern continuarà promovent les sinergies que facilitin la promoció de l’esport des de tots els àmbits públics, amb la millora de les infraestructures actuals i el suport a l’esport federat.

Per la seva banda, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, informa que es plantejarà l'establiment de línies de subvenció específiques per a l'esport femení, amb l’objectiu “de corregir un greuge d’infravaloració, d’infravisibilització i d’infrafinançament".

El secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, ha anunciat com a novetat que enguany que “farem un taller per als docents d’educació física. Hem considerat que calia connectar amb el col·lectiu, ja que tenen una importància cabdal en el treball de la igualtat des de les edats primerenques i en l’esport base”

Informa: Sergi Cano
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

Marc Pujol: 'Inevitablement tot afecta, però intentem viure-ho amb normalitat i sent comprensius' Madrid i Castella-la Manxa, rivals d'Andorra al Campionat d'Espanya juvenil d'handbol