ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Reportatge: un canvi de timó a la banqueta que torna l’esperança al VPC

www.andorradifusio.ad

Amb el retorn de Jonathan Garcia a la banqueta del VPC, en substitució del francès Jean Arnaudin, la junta directiva espera que l’equip capgiri la dinàmica negativa de la primera part de la temporada i assoleixi l’objectiu de jugar les fases d’ascens a federal 3. Dos dels jugadors amb més pes a l'equip, el segona línia Tiago Macedo i l’obertura Sebastián Barrera, ens expliquen com està vivint la situació el vestidor. 

Després d’un any en blanc per la pandèmia de la Covid-19, a l’estiu es posava en marxa l’ambiciós projecte del VPC, amb el suport del Govern, per potenciar la visibilitat del club a França.

Amb Gerard Giménez com a president, l'exinternacional bleu Thierry Lacroix s'incorporava als despatxos i es tancava un acord de partenariat amb el Pamiers, que va convertir Éric Mercadier en mànager i Jean Arnaudin en nou responsable del primer equip.

La plantilla també es va reforçar amb jugadors amb experiència en categories superiors. Però l'equip ha acusat les baixes per lesió. El jugador Tiago Macedo diu no recordar "una temporada amb tants lesionats". Aquesta, diu, "és una de les principals causes de la classificació, a part de les sancions".

Una altra és la comunicació, que  també va marcar els primers mesos del nou projecte. El jugador Sebastián Barrera ha remarcat la importància de l'idioma "quan el missatge no arriba i no és clar". "El principal problema és que l'entrenador era francès, nosaltres argentins i un dels jugadors, sud-africà. No hi havia una llengua unificada a l'equip i això feia que la informació que ens arribava no fos clara".

Arnaudin no va poder implantar el sistema de joc que volia i l'equip només va poder sumar tres victòries en les primeres nou jornades a la lliga d'honor d'Occitània.  Barrera creu que el seu sistema era bo, però s'havia de saber portar a terme. "En alguns moments calien modificacions", però no va tenir l'encert de fer  canvis, indica.

Macedo afegeix que en els entrenaments tampoc no han arribat a treballar tots els aspectes que necessitaven i creu que l'equip també s'ha de fer "una mica responsable" de la situació.

La junta comunicava ara fa unes setmanes l’adeu d’Arnaudin i la tornada en el seu lloc de Jonathan Garcia, que havia dirigit l’equip els últims cinc anys al costat de David Kirikàixvili.

Per als jugadors, la noticia ha estat el millor revulsiu. Barrera diu tenir molt bones sensacions i destaca tot el que Garcia pot aportar sent "de casa".  Per a Macedo ha estat "entrenador, company i educador". En destaca "la proximitat que té amb els jugadors". "És un grandíssim professional, molt inclusiu i una enciclopèdia del rugbi. Fa entrenar tothom en dinàmica de primer equip i motiva els jugadors que podien estar desmotivats", remarca afegint que l'objectiu és "que tothom tingui el mateix nivell i parli la mateixa llengua dins del camp".

El vestidor és conscient que el canvi de timó a la banqueta ha d’anar acompanyat d’un pas endavant de tothom. L’objectiu continua sent classificar-se per a les fase d’ascens.

El factor camp en aquesta segona volta ha de ser el millor aliat després de molts partits que s'han jugat fora en la primera. "Ara no tenim excuses i l'objectiu és clar per a tothom. No som tan ambiciosos com a principi de temporada, quan volíem anar a buscar l'ascens directe. Entre els jugadors ho hem parlat i volem jugar el play-off", afirma Macedo.  "El primer pas és el compromís i estar centrats al 100%. Tot depèn dels jugadors", afegeix Barrera.

La nova etapa amb Xepi als comandaments arrencarà aquest diumenge a l’Estadi Nacional contra el Sant Juery. Serà la primera de les set finals per a un VPC que ha recuperat l’esperança.

Informa: Joan López
Imatges: Nil Forcada - Arxiu RTVA
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: