ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Reportatge: Hocine Haciane, el rei dels Petits Estats

www.andorradifusio.ad

Cap esportista del país ha guanyat tantes medalles als Jocs dels Petits Estats com Hocine Haciane, però les fites que va aconseguir a la piscina van anar molt més enllà. Recorda que la retirada, amb 26 anys, va ser un moment personal difícil i va haver de superar una depressió. La Federació Andorrana de Natació el va recuperar com a entrenador i ara somia formar el seu successor.

9 anys després de la seva retirada, la col·lecció de medalles aconseguides per Hocine Haciane continua sent una gesta única a l’esport andorrà. Només als Jocs dels Petits Estats es va penjar un total de 25: 10 d’or, 9 de plata i 6 de bronze. El subcampionat d’Espanya del 2007 en la seva millor prova, els 400 metres estils, i les 3 participacions olímpiques -a Atenes 2004, Pequín 2008 i Londres 2012-, són altres fites destacades del palmarès més brillant de la natació andorrana.

Els 5 ors i una plata que va guayar als Jocs d’Andorra 2005, amb 18 anys, van ser un dels moments culminants d’una carrera esportiva precoç. De la mà del tècnic holandès Bas Jan Stam, s’havia penjat el primer or en uns Jocs dos anys abans, a Malta 2003; s’havia quedat a les portes del podi a l’Europeu júnior de Lisboa, amb un quart lloc en els 400 metres estils; i havia firmat 3 mínimes per als Jocs Olímpics d’Atenes 2004.

Com per altres esportistes, la retirada, després dels Jocs Olímpics de Londres 2012, va ser un moment personal molt difícil.

Després d’un temps apartat de les piscines, la Federació Andorrana de Natació el va recuperar com a tècnic. Haciane gaudeix ara de la seva feina amb la base i té clar quin és el seu gran repte en la nova faceta com a entrenador.

A punt de fer els 35 anys, a Hocine Haciane li queda molt per transmetre a les noves generacions de nedadors. El seu llegat és ara el millor mirall per motivar els que comencen.

Informa: Joan López
Imatges: Jordi Seabra
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

3.238.99.243