ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Reportatge: Testimonis que trenquen estigmes

www.andorradifusio.ad

La participació del MoraBanc a l'Eurocup va lligada a la realització d'un projecte en l'àmbit social, que aquesta temporada té com a beneficiaris els usuaris de la unitat de conductes addictives de l'hospital de Meritxell.

Dues de les persones que formen part del programa han accedit a compartir el seu testimoni.

Són el Kevin i el Nelson i tot dos coincideixen a destacar els molts beneficis que els ha aportat un projecte que ajuda a visibilitzar-los i, sobretot, a trencar estigmes. 

"Tenia un problema molt important amb l'alcohol i la meva vida era un descontrol". "Ara porto quatre mesos en abstinència total", explica el Kevin.

El seu company Nelson relata com "arribes a un punt que sense ajuda ets incapaç de sortir d'aquesta addicció". "Per mi la darrera solució era aquesta".

Els dos esperen "tota la setmana que arribi dijous per entrenar amb l'equip". "Estem a tope", asseguren destacant com "tenim la sort d'assistir als partits, que és una bona solució per gestionar el nostre temps lliure".

El coach del projecte One Team i coordinador de la base, Jaume Tomàs, posa en relleu com l'esport és un transmissor de valors molt important i quan estàs en una situació complexa, et pot aportar moltes coses". Explica com el projecte "ha estat molt fluid". "És una hora que ells esperen tota la setmana i jo també". "Jo guanyo molt a nivell personal i en la meva relació amb el bàsquet".

Per al Kevin i el Nelson suposa "trencar amb els estigmes" i pensen que "projectes com aquest ajuden a sensibilitzar la societat perquè això no és perquè volem, és una malaltia i s'ha de veure així". Per ells "l'esport és una teràpia". "Ens està ajudant a superar-nos cada dia i a fer pinya".

Tomàs posa en relleu com "afronten els problemes de cara" i diu d'ells que "són un exemple per a la societat".

Informa-imatges: Joan López

 

 

 

 

 

Comparteix:

3.234.143.26