ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Reportatge: Xènia Mourelo, l'esportista total

www.andorradifusio.ad

És difícil trobar en l'esport andorrà una esportista tan polivalent com la Xènia Mourelo. Després de molts anys vinculada al rugbi, la seva carrera esportiva s'ha orientat cap a l'atletisme i les proves de mig fons i fons. Això sí, sense perdre de vista altres disciplines. 

El Comunal Joan Samarra s'ha convertit darrerament en l'espai on la Xènia Mourelo entrena més hores. Però no sempre ha estat així. De fet, abans de començar a trepitjar el tartan ja havia competit en una mitja dotzena de disciplines i havia dedicat molts anys al rugbi.

Després de provar també amb la natació i el bàsquet, amb els anys no ha perdut la polivalència i fa pocs dies es proclamava campiona d'Andorra de duatló, però finalment ha trobat l'esport que més l'omple: l'atletisme.

Aquest any s'ha proclamat campiona d'Andorra dels 1.500 metres, els 3.000, els 5.000, els 10.000 i la prova en què s'ha acabat especialitzant, els 3.000 metres obstacles. Els inicis no van ser fàcils, però la seva polivalència va ser una gran aliada.

Ha dedicat moltes hores i molts esforços als entrenaments, però l'esport també li ha donat moltes coses a canvi.

Amb 32 anys, viu un moment dolç i no vol mirar gaire lluny, però reconeix que després de defensar Andorra l'estiu passat al Campionat d'Europa, el pròxim repte són els Jocs dels Petits Estats: "Seria increïble, un gran objectiu".

Ha tastat molts esports, però no es tanca cap porta i encara li queda curiositat per practicar noves disciplines. Diu que sempre li han agradat els esports d'aigua i, especialment, el waterpolo. Tampoc no descarta fer alguna marató.

Coneixent la seva trajectòria, de ben segur que la Xènia continuarà ampliant en el futur el ventall de modalitats per descobrir i de nous reptes per superar. 

Informa: Joan López
Imatges: Arnau Gaya
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: