Revocada la sanció a Alfred Calero

www.andorradifusio.ad

La comissió jurídica esportiva ha anul·lat les decisions de l'assemblea de la Federació Andorrana de Boxa en relació a Alfred Calero, al qual va inhabilitar per tres anys com a entrenador i el va sancionar amb la impossibilitat de formar part de la junta directiva a perpetuïtat. L'organisme pren aquesta resolució després de constatar irregularitats en l'expedient sancionador obert per la federació contra Calero.

Alfred Calero va ser sancionat per l'assemblea de la Federació de Boxa arran del cas Fabio Rodrigues. El boxejador va acabar a l'UCI en rebre un cop al cap en un entrenament, quan no havia passat el temps reglamentari per tornar al ring després d'encaixar un impacte al cap en un combat. Li faltaven encara uns deu dies.

Aquest fet va portar la federació a sancionar Alfred Calero, propietari del gimnàs i seleccionador nacional, amb una inhabilitació per tres anys com a entrenador, a ser cessat del càrrec i a no poder formar part de la junta directiva de la federació a perpetuïtat.

Calero va recórrer davant la comissió jurídica esportiva i l'organisme, segons ha pogut saber RTVA, li ha donat la raó. Després d'estudiar el cas i d'escoltar les dues parts ha resolt anul·lar les decisions preses per l'assemblea perquè no es va instruir l'expedient a Calero seguint les formalitats establertes legalment.

I és que, per exemple, no se li va comunicar qui eren els instructors, ni que podia presentar al·legacions, a banda que els instructors formen part de la junta directiva i van ser testimonis del combat. No queda clara, així, la separació entre l'òrgan instructor i el sancionador.

La comissió jurídica suspèn també el procediment administratiu perquè hi ha obert un procediment penal pels mateixos fets. Aquesta resolució exhaureix la via administrativa i contra ella s'hi pot interposar només demanda judicial per part de la federació en un termini màxim de dos mesos.

Informa: Sergi Cano

Comparteix:

Guillem Arderiu representarà Andorra al Campionat del Món d'atletisme El genoll, la creu de Da Cruz