Del Rio fa història i es penja l'or en l'obertura del Mundial júnior

www.andorradifusio.ad

Gina del Rio ha començat el Mundial júnior d'esquí de fons per la porta gran. L'esquiadora s'ha penjat la medalla d'or en la prova esprint, en un dels millors, si no el millor, resultat de l'esport andorrà en categories de base. 

Del Rio arribava al Mundial com a líder de la Copa d'Europa, un campionat continental on no participen les esquiadores escandinaves, tradicionalment grans dominadores de la disciplina. Aquest aspecte obligava a afrontar amb humilitat la cita amb el mundial júnior.

Del Rio ha fet el millor temps a la classificatòria i ha sabut competir. Tant als quarts de final com a la semifinal l'esquiadora s'ha situat al davant per evitar caigudes. L'estratègia estava funcionant, però el cop de genialitat ha estat canviar-la a la gran final.

Una rival li ha volgut guanyar la posició. Del Rio no s'ha posat nerviosa i s'ha situat segona. Altre cop hi ha hagut caiguda amb la primera classificada implicada, l'andorrana l'ha eludit. D'aquí fins a l'arribada només ha hagut de gestionar la victòria. En totes les sèries, del Rio ha estat capaç de mantenir la tècnica des de la sortida fins a l'arribada.

"Per a mi és complir un somni, perquè no m'imaginava que ho pogués fer. M'he entrenat per això, però hi ha tantes coses que han de sortir bé perquè es doni que és complicat".

Gina del Rio. Campiona del Món júnior esprint

Segurament és la gesta més important de l'esport andorrà aconseguida mai en categories de base. El Mundial tot just comença. Dimecres segona cita per la campiona del món júnior en esprint amb els 20 quilòmetres estil lliure i sortida en massa. 
Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Cedides per la FIS i la FAE

Comparteix:

Clàudia Guri torna a gaudir del bàsquet al Sedis Shiffrin competirà a la Copa del Món de Soldeu