ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El rugbi de 7 s'estrenarà als Jocs dels Petits Estats de Malta 2023

www.andorradifusio.ad

El rugbi de 7 s'estrenarà en el programa dels Jocs dels Petits Estats a Malta 2023. Dos anys abans Andorra organitzarà un torneig de demostració amb les seleccions que hi participaran. La federació ja està planificant la preparació de les seleccions.

L'entrada del rugbi de 7 com a esport olímpic a Rio 2016 ha obert moltes portes. Aquesta disciplina està creixent i d'aquí a quatre anys formarà part del programa esportiu dels Jocs dels Petits Estats de Malta, segons l'acord a què han arribat les federacions i els comitès olímpics.

Andorra s'ha sumat amb entusiasme al projecte i posarà el seu granet de sorra. No ha arribat a temps per a Andorra 2021, però el president de la federació, David Ferré, té previst organitzar un torneig d'exhibició quan acabi l'esdeveniment "amb els equips que participaran a Malta" per començar-se a preparar dos anys abans.

La idea és que el rugbi de 7 estigui representat a Malta en categoria masculina i femenina. I la federació ja planifica la participació, amb aspiracions de lluitar per les medalles. Ferré explica que s'estan fent molts esforços i una part dels diners que es reben de patrocinadors, federació i comitè olímpic es destinen al rugbi de 7 des de fa un any".

Ferré avança que les seleccions jugaran de nou l'Europeu l'any vinent i intentaran que l'any 2022 Andorra pugui acollir algun d'aquests tornejos per preparar la cita de Malta. 

Informa: Sergi Cano-Cesc Sanjuan

Comparteix:

3.226.248.180