Andorra tanca la Lliga de les Nacions amb una dura golejada contra Letònia (0-5)

Márcio Vieira no es mereixia una derrota així en el

Márcio Vieira no es mereixia una derrota així en el partit del seu centenari. Ni Christian Garcia en el seu debut amb l'absoluta, Però Letònia ha passat per sobre d'Andorra en el partit que tancava la lliga de les Nacions (0-5). Res a fer.

El plantejament de Koldo Álvarez se n'ha anat en orris en els primers minuts. Letònia ha sortit al camp a demostrar que venia per la victòria i ràpidament s'ha situat per davant en el marcador.  Després d'un parell d'ocasions clares, Cernomordijs ha obert la llauna.

Andorra, amb el debutant Christian Garcia fent parella de centrals amb Emili, no trobava la manera d'aturar el joc directe letò. Els bàltics, més frescos i amb més ritme, sempre arribaven abans a les pilotes i generaven molt de perill. Només el seu desencert ha permès arribar al descans amb un mínim 0-1.

Andorra només s'ha apropat a la porteria rival amb un xut de Cervós i una rematada de cap del centenari Márcio Vieira que el porter visitant ha desviat. Producció insuficient.

Semblava que Andorra volia ser més protagonista en la segona part i tenir més la pilota, però l'empenta ha durat un quart d'hora, el temps que ha trigat Letònia per sentenciar el partit amb dos gols d'Ikaunieks.

Els letons es trobaven molt còmodes davant una selecció sense resposta. Abans del quart gol visitant, el porter Ozols li ha negat a Márcio Vieira el gol en el partit 100. El seu xut, fort i col·locat, l'ha enviat a córner. Després Gutkovskis ha anotat de penal el quart.

Quedaven 20 minuts encara i qui més qui menys volia que el partit i la fase s'acabés. Fins al final, canvis i més canvis i temps encara per al cinquè gol letó, de penal, obra de Krollis. En l'acció, Christian Garcia ha estat expulsat. Mal final per a una fase en què Andorra no ha pogut evitar el fanalet vermell.

No molt millor li han anat les coses a la selecció sub-21, que ha perdut contra Àustria per 4 a 0, amb gols de Wolf (2, un d'ells de penal), Grüll i Wöber, de penal. Andorra tanca també la fase de classificació per a l'Europeu en última posició i 5 punts.

Imatge cedida: Federació Andorrana de Futbol