La selecció de rugbi tanca l'Europeu amb una gran victòria contra Sèrbia (33-0) i la permanència a la Conferència 2 Sud

La selecció de rugbi ha tancat el Campionat d'Europa amb el millor regust de boca, després d'imposar-se amb claredat contra Sèrbia per 33 a 0 a l'Estadi Nacional. Els Isards, que ja tenien la permanència a la butxaca abans de saltar al terreny de joc per la derrota d'Eslovàquia, han completat el millor partit de la fase. Ha estat també el millor comiat per a Paul Alieu, que aquest dissabte ha penjat les botes.

Un emotiu minut de silenci en record de Gio Rekhviashvili i Salvador Brasó ha obert el darrer partit dels Isards a la fase.

Sèrbia podia acabar primera de grup i ha sortit amb empenta, però Andorra s'ha tret aviat el domini de sobre i, després d'un seguit de touches a la zona de 22 de Sèrbia, Peter Ambor feia el primer assaig. La transformació de Marc Abelló posava el 7 a 0 en el marcador.

La segona marca dels Isards no s'ha fet esperar. Ha estat en una bona combinació dels tres quarts iniciada per Josep Correas des de la banda esquerra i finalitzada a la dreta pel talonador, Paco Rubia. Amb el 12 a 0 s'arribava al descans.

Sèrbia ha dominat a l'inici de la represa, aprofitant la superioritat numèrica per la targeta a Canturri a la fi de la primera part, però els Isards han mantingut la solidesa en defensa.

Marc Abelló culminava el tercer assaig al minut 12, després d'una bona passada d'Agustín González. El xut de transformació del mateix Abelló ampliava la renda fins el 19 a 0.

L'incombustible Paul Alieu entrava al terreny de joc per disputar els seus darrers minuts vestit de curt. Els Isards en volien més i una acció iniciada per Adrià Calvó i continuada per David Kirikaixvili acabava en una nova marca per a Hugo Hernández.

Abelló transformava per posar el 26 a 0. Hugo, en una maul, tornava a plantar l'oval a la zona de marca al minut 32. La transformació d'Abelló suposava el definitiu 33 a 0.

Andorra, que ja tenia la permanència a la butxaca abans de saltar al camp per la derrota d'Eslovàquia a Eslovènia, tanca l'Europeu en tercer lloc de la Conferència 2 Sud, amb dues victòries i dues derrotes.

L'aposta de futur dels seleccionadors, amb una selecció força rejovenida, comença a recollir fruits.

Imatge: Ruben Calvo