Simulacre d'emergència abans de la Copa del Món femenina d'esquí alpí

La pista Avet ha estat escenari aquest dimarts d'un&nbsp

La pista Avet ha estat escenari aquest dimarts d'un simulacre d'evacuació d'un accident per posar a prova el dispositiu d'emergències de cara a la Copa del Món femenina d’esquí alpí que se celebrarà a Soldeu els dies 10 i 11 de febrer.

L'actuació ha comptat amb la participació d'una quinzena de persones dels diferents equips de especialitzats, tot i que durant l’esdeveniment seran 30 les persones entre serveis mèdics de pistes, SUM, Protecció Civil i professionals a càrrec de l'helicòpter medicalitzat. que hi formaran part.

L'exercici s'ha efectuat a un dels punts més exigents i complexes de la pista Avet, com és el mur final. La hipotesi del simulacre ha girat al voltant d'una lesió per fractura de tíbia i s'ha desenvolupat sense incidents. Primer han actuat els pisters, que han determinat l'abast de l'accident. Després hi ha assistit l'equip mèdic que han estat els encarregats de decidir quin recurs d'evacuació es feia servir: per pista fins al centre mèdic de referència d'El Tarter o fins al punt d'aterratge de l'helicòpter situat a l’aparcament d’El Tarter. En cas de gravetat, des d’aquí es faria el trasllat en helicòpter a l’hospital.

Una actuació clau, segons el director de la cursa Santi López, per detectar les possibles errades i comprovar tots els processos. 

Informa: Redacció

Comparteix:

Verdú reapareixerà amb el dorsal més baix fins ara en Copa del Món Noves medalles andorranes en la segona jornada del Borrufa