La Skyrace Comapedrosa inicia una nova etapa fora de la Copa del Món

www.andorradifusio.ad

La Skyrace Comapedrosa deixarà de formar part de les Skyrunner World Series, la Copa del Món de curses de muntanya. La competició es continuarà fent, tot i que amb un nou format, i la pròxima edició ja té dates, el 22 i 23 de juliol. 

Després de set edicions consecutives formant part del circuit mundial més important de curses de muntanya, la Skyrace Comapedrosa iniciarà una nova etapa fora del calendari de les Skyrunner World Series. Des de la direcció de la societat SETAP 365, integrada per Ensisa i EMAP, s'ha fet un nou plantejament de les proves esportives que tenen com a escenari la parròquia de la Massana i una de les afectades ha estat la cursa que corona el cim més alt d'Andorra.  

L'aposta final des del comú de la Massana ha estat mantenir la cursa, però amb un cost inferior i integrada en un nou circuit internacional, les XTerra Series. El pressupost de 90.000 euros que comportava ser part de la Copa del Món es rebaixarà a 60.000 euros. Els nous organitzadors garanteixen la participació, al voltant del miler de corredors, però amb un nou format de cursa, que s'ampliarà a dos dies i buscarà un públic més familiar, mantenint la presència internacional.

En els pròxims dies es coneixeran tots els detalls de la nova Skyrace Comapedrosa que ja té dates per al 2023, el cap de setmana del 22 i 23 de juliol. 

Informa: Joan López
Imatges: Arxiu

 

Comparteix:

La FIS compra el Freeride World Tour, que repetirà etapa a Andorra al febrer Natxo Lezkano creu que és massa aviat per pensar que l'ascens serà un mà a mà amb el Palència