Stefi Troguet vol coronar l'Everest i el Lhotse a la primavera

www.andorradifusio.ad

Stefi Troguet intentarà fer el cim més alt del món, l'Everest, a la primavera. I hi afegirà un segon objectiu, el Lhotse, la quarta muntanya més alta. Aquest és el nou repte del projecte 14x8.000 sense oxigen. És la cinquena expedició a l'Himàlaia, amb tres èxits per sobre dels 8.000 metres.

Stefi Troguet ha fet el cim del Nanga Parbat, el Manaslu i el K2 dins el seu projecte 14x8.000 sense oxigen. Aquesta primavera hi vol afegir la muntanya més alta del món, l'Everest, de 8.848 metres. Amb un altre objectiu si es posa a tir: el Lhotse, de 8.516. És un repte ambiciós que li ha arribat pràcticament sense voler-ho, gràcies al suport de l'alpinista nepalès Nims Dai.

L'alpinista assegura que ha estat del tot inesperat. "No estava dins dels meus plans propers, no era una cosa que tenia al cap". Recorda, a més, que moltes vegades li han preguntat quan el faria i sempre explicava que seria dels últims. "Nims Dai ha tornat a fer una aposta per mi i el meu futur donant-me l'oportunitat de poder-me unir a ell tant a l'Everest com al Lhotse. Són coses que potser passen un cop a la vida i s'han d'aprofitar".

Troguet marxarà a l'abril, amb la previsió d'intentar fer el cim al maig i tornar al juny. L'ordre d'atac als cims es decidirà un cop aclimatada, però la prioritat és l'Everest. Amb tot, constata que sempre hi pot haver sorpreses. "Com sempre no se sap mai si apuntes primer cap al Lhotse o primer cap a l'Everest. A mi m'agradaria aclimatar-me al Lhotse i després anar a l'Everest. Però recorda que l'any passat tenien una planificació per fer el Broad Peak i van acabar pujant al K2.

L'alpinista no amaga que formarà part d'una expedició comercial, amb xerpes i alpinistes professionals que l'ajudaran en l'intent d'assolir el seu gran objectiu de l'any.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Kevin Ribeiro-cedides Stefi Troguet

Comparteix:

El MoraBanc, a Càceres per oblidar les penes de la Copa Verdú: "veníem a mossegar fort i no ha pogut ser"