ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La tornada del futbol serà sense cribratges massius

www.andorradifusio.ad

La Federació de Futbol deixarà de fer cribratges massius. Només els jugadors de futbol sala hauran de sotmetre's a tests setmanals sempre que no tinguin les dues vacunes. A més, també tornarà el públic a les graderies, un 70% d'aforament al futbol i un 50% al futbol sala.

Aquesta setmana comença la lliga nacional de futbol i la temporada presenta novetats importants en l'aspecte sanitari. L'evolució de la pandèmia ha permès que ja no s'hagi de fer un cribratge massiu als jugadors, com l'any passat. 

En aquest sentit, el director tècnic de la FAF, Eloy Casals, ha destacat que aquesta condició ve avalada per les premises del Govern, ja que es tracta d'un esport que es fa a l'aire lliure. En canvi, al fubtol sala, explica, "aquells que no estiguin vacunats o no hagin patit la malaltia en els darrers 180 dies s'hauran de cribrar". 

A diferència de la temporada passada, els tests no els farà la federació sinó que se n'encarregarà el Govern. A més, la vacunació passarà a ser un requisit indispensable per jugar. L'altra gran novetat serà el retorn del públic, com ja es va veure a la Supercopa. 

Casals ha detallat que es permetrà un aforament del 70% que possible tenir a les instal·lacions de la federació "amb les mesures pertinents". A més, "les banquetes tornaran a ser el que han sigut sempre".  Pel que fa al futbol sala, l'aforament serà del 50%.

La pilota tornarà a rodar aquest diumenge, en el que serà un pas més en la tornada a la normalitat del futbol nacional.

Informa: Joel Romero
Imatges: Pere Besolí-Arxiu RTVA

Comparteix: