Trastoy: "L'Annapurna em fa respecte, però no por"

www.andorradifusio.ad

Domi Trastoy enfila el compte enrere per a la propera expedició a l'Himàlaia. L'alpinista lauredià intentarà conquerir el seu sisè vuitmil l'abril vinent a l'Annapurna. Gonzalo Fernández i el català David Nosas seran els companys d'expedició. 

Després de quedar-se molt a prop de coronar l'any passat el Kangchenjunga, Domi Trastoy tornarà aquesta primavera al Nepal. El cim escollit és l'Annapurna, el desè més alt del planeta amb 8.091 metres, i que coneix molt bé de l'expedició de fa tres anys. 

L'alpinista ha fet saber que la muntanya li fa "una mica de respecte", ja que és una de les més perilloses del món. A més, explica que "és molt exigent físicament", per l'altura i perquè hi ha zones que estan exposats a les allaus.

El lauredià repetirà amb Gonzalo Fernández i el català David Nosas, com a companys de viatge. Sobre l'equip, valora que "ens coneixem i ens entenem bé. Només en mirar-nos sabem què ens passa". 

La previsió és marxar cap al Nepal a inicis d'abril i atacar el cim de l'Annapurna a final de mes. Per a Trastoy seria el sisè vuitmil, després de l'Everest, el Makalu, el Cho Oyu, el Manaslu i el Lhotse

Informa: Joan López
Imatges: Andreij Cristancho i cedides per Domi Trastoy

Comparteix:

S'allarga la tornada de Tyson Pérez Ajornat el partit a la Romareda per la nevada