Tricampions de Catalunya

El Futbol Club Andorra ha aixecat aquesta nit per tercera vegada el trofeu de campió de la Copa Catalunya, després de superar l’Olot a la tanda de penals, en una final que havia acabat amb empat a un gol.

En un Municipal d’Olot ple de gom a gom amb més de 2.600 espectadors, l’equip de la Garrotxa ha sortit molt motivat i ha tingut la primera ocasió en un xut de Forés, que ha tret amb el peu Oier Olazabal. L’Andorra, amb el juvenil Roger Alcalà com a gran novetat a l'onze, s’ha avançat al minut 37 en una jugada de contracop, amb centrada d’Àlex Calvo i rematada d’Álvaro Martín a la xarxa. Amb el gol, l’Olot ha avançat línies i Terma ha estavellat una pilota al pal poc abans del descans.

La segona part ha estat dels garrotxins, que han gaudit d’arribades molt clares, però Oier ha estat providencial. L’empat ha arribat en una badada de la defensa tricolor, després d'un córner servit ràpidament que ha acabat amb el gol d’Urri.

Amb l’empat, l’Andorra ha tingut un parell d’ocasions, d’Álvaro Martín i Molina, però més clares han estat encara les dues darreres de l’Olot, amb una pilota al travesser en un rebuig de Samper i una gran intervenció d’Oier en resposta al xut de Marc Mas.

La final s’ha decidit a la tanda de penals, amb 4 a 2 per als tricolors i Oier de nou com a protagonista, amb dues aturades, la segona amb l'ajuda del pal.

Dissabte l’Andorra afrontarà una nova final, aquesta vegada per la permanència a la Lliga Hypermotion, al camp del Cartagena.