Troguet es recupera a Katmandú d'un principi de bronquitis barrejat amb un virus i no descarta tornar a l'Everest 

www.andorradifusio.ad

Stefi Troguet ha estat evacuada aquest dimecres al matí amb helicòpter del camp base de l'Everest i a hores d'ara es recupera a Katmandú d'un principi de bronquitis barrejat amb un virus.

L'alpinista encampadana, que no va poder completar la segona rotació d'aclimatació, no llança la tovallola. Des de la capital del Nepal ens ha fet arribar les seves sensacions. Troguet ha afirmat que aquest dimecres "ha baixat a la capital". Creu que "ha estat l'única manera d'intentar perdre una mica d'alçada".

Explica que des del 19 d'abril estava al camp base i, "per tant, la meva alçada més baixa ha estat de 5.300 metres". Amb tot, esmenta les dificultats que ha tingut. "Vaig intentar fer una segona i tercera rotació, i a meitat de la segona vaig haver d'abandonar a causa de moltíssima tos. Vaig baixar al camp 2 per intentar recuperar i tornar a pujar, però em vaig despertar tossint sang ja directament i sense poder dormir tres dies a causa de la tos. Vaig baixar al camp base i veient que no em recuperava he hagut de tornar a Katmandú".

Ara, comenta que tindrà un parell de dies de descans per recomanació dels metges que "m'han dit que perdi alçada. Tinc un principi de bronquitis, barrejat amb un virus que ha tocat molta gent al camp base". Tot i això, Troguet no es rendeix. "Encara no vull tirar la tovallola, al menys intentaré estar dos nits aquí i veure què passa. I si al tornar a pujar continua igual hauré d'abandonar. Però que no es digui que no ho he intentat".

Informa: Joan López

Comparteix:

Sinan Bakis té una oferta en ferm del Reial Saragossa Llovera treballa en les evolucions del Ford Trucks que va pilotar al darrer Dakar