Troguet, Trastoy i Fernández esperen als camps base de l'Everest i el Kanchenjunga que les condicions millorin

www.andorradifusio.ad

El fort vent, amb ratxes de 150 quilòmetres per hora, i les nevades, estan sent els principals enemics de les dues expedicions a l'Himàlaia amb presència andorrana. Stefi Troguet, des del camp base de l'Everest, i Domi Trastoy, al del Kanchenjunga, ens han fet arribar les seves sensacions. 

La paciència és obligada aquests dies al camp base de l'Everest. L'expedició d'Stefi Troguet al sostre del món i al Lhotse, liderada per Nirmal Purja, espera que les condicions millorin per continuar l'aclimatació. 

"Després de passar uns nou dies al camp base, vaig poder fer una pujada i per poder aclimatar vaig fer dos nits al camp 1 i dos nits al camp 2, i vaig poder pujar fins a 6.800 metres. La idea era baixar una parell de dies al camp base, descansar i anar a per la segona rotació, però el jets triam, s'ha instal·lat al cim de l'Everest. Per tant, hi ha uns vents que ronden entre els 100-150km/h el que ens ha impossibilitat poder tornar a pujar", ha explicat l'alpinista Stefi Troguet

Les condicions també són força complicades per a Domi Trastoy i Gonzalo Fernández, que aquests dies recuperen forces al camp base del Kanchenjunga. 

Així ho ha explicat Trastoy: "Fa molt de vent, vam intentar pujar al camp 3, va ser molt dur i ara estem al camp base, hem baixat a descansar dos dies. I segurament, aquest divendres tornarem a pujar per intentar arribar al camp 4. Està sent una temporada complicada, portem unes nevades considerables, però ni la força ni les ganes s'acaben."

Mentre continuen fent les rotacions d'aclimatació, els alpinistes andorrans a l'Himàlaia esperen la desitjada finestra de bon temps per atacar el cim. 

Informa: Joan López
Imatges cedides per Stefi Troguet i Domi Trastoy 

 

Comparteix:

Sinan Bakis, a 45 minuts de renovar pel FC Andorra La llista del COA per als Jocs de Malta s'amplia a 66 esportistes amb la inclusió de Dayane Huerta