ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Troguet va a pels 14 vuitmils i començarà al juliol amb el Nanga Parbat

www.andorradifusio.ad

Estafania Troguet intentarà pujar al juliol al Nanga Parbat, el seu primer vuitmil. No serà l'últim, l'alpinista té un altre repte a llarg termini, completar els catorze. Aquest dijous presentarà la seva primera pel·lícula, "Guanyant altura" al Cicle de Cinema i Muntanya.

Estefania Troguet ja té els bitllets i al juliol farà el primer intent a un vuitmil. Serà el Nanga Parbat. S'ha decidit per aquesta muntanya per tornar a treballar amb l'equip amb el qual va pujar l'Ama Dablam. "Això ha estat el que m'ha fet decantar-me per aquesta muntanya. A més és una muntanya que em té enamorada. Potser la tenia com a repte per al futur. No és ideal per començar, perquè no és dels més fàcils, al contrari, és més aviat tècnic", reconeix.

Aquesta muntanya ha vist accidents mortals els dos últims hiverns, el darrer encara molt recent. "Aquest any ha tornat a haver-hi un accident. Alex Txikon va deixar el K2 on estava intentant la hivernal per ajudar. És una muntanya que té un bon recorregut però a l'estiu les condicions són molt diferents, és molt més accessible.

Dijous serà protagonista al Cicle de Cinema de Muntanya. A les nou a Ordino presentarà la seva primera pel·lícula, "Guanyant altura". "Està enfocada a l'últim any", per "ensenyar la trajectòria d'on vinc i cap a on vaig", explica.

Troguet tambémolt clar cap a on va. A l'horitzó, els catorze vuitmils. De temps no li falta a l'alpinista. El dia 9 de juny marxarà cap al Pakistan i té previst fer cim el 15 de juliol.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

3.215.182.81