Vall fa història al trial andorrà amb el primer podi al Mundial

Gaudi Vall s'ha convertit aquest diumenge en el primer pilot del país que puja al podi en el Mundial de trial, amb un segon lloc en Trial125 a França. Va ser també la seva última cursa en aquesta categoria, abans de passar a competir en Trial2.

Gaudi Vall no podia imaginar un millor comiat a la categoria de Trial125. En l'any del seu debut al Mundial, s'ha convertit en el primer pilot andorrà que puja al podi.

Després de ser cinquè i novè a Sant Julià de Lòria, el pilot encampadà de 17 anys es va treure l'espina amb un gran segon lloc a Cahors.

El pilot de Sherco Gaudi Valls destaca "que ha sigut una forma molt maca de acomiadar l'any amb 125", ja que no tornarà a córrer en aquest categoria. Confessa que "estava una mica nerviós perquè sabia que era l'última carrera i que havia de fer tot el possible per aconseguir un podi". Volia treure's "l'espina del mundial d'Andorra, que va estar molt bé, però on el resultat no va acompanyar".

Vall és un dels joves talents sorgits de la Federació Motociclista d'Andorra i apadrinats per Toni Bou, en l'estructura que va posar en marxa aquest any amb Jordi Pascuet.

Després d'acabar setè a la general de Trial125, disputarà les últimes dues cites mundialistes, a Espanya i Portugal, en Trial2, on preveu que caldrà "variar l'estil de conducció".  "Anirà genial", assegura.

A banda del Mundial, el final de temporada presenta un calendari força atapeït amb el Campionat d'Espanya i el Trial de les Nacions, en què el jove pilot buscarà posar el millor colofó a un any que ja no oblidarà.

Informa i imatges: Joan López
Imatges Trial GP Andorra: Arxiu RTVA
Fotos Gaudi Vall: Cedides per la FIM

Una avaria relega el Blue Carbon de Lescano al setè lloc de la classe Invitational a la 52 Super Series  El Barça supera amb claredat el Llemotges en el segon i últim amistós a Encamp (83-47)