Verdú, Esteve i Doria fan somniar

Andorra està creixent a nivell esportiu, ho hem pogut veure al llarg d'aquest 2023. Noms com Joan Verdú, Irineu Esteve i Mònica Doria, han saltat fronteres i formen part de l'elit mundial de les seves disciplines.

El podi de Joan Verdú a la Copa del Món de Val d'Isere podria ser la fita més important de l'any. L'esquiador no deixa de créixer i aquest 2023 va ser el primer esquiador andorrà a classificar-se per a les finals de la Copa del Món, que a més es van disputar a Andorra. Cande Moreno va puntuar dues vegades al circuit mundial de velocitat. I Irineu Esteve va brodar la participació al Mundial de Planica, on no va baixar dels quinze millors en les tres proves diputades, amb una brillant 7a plaça en els 15 quilòmetres lliures.

De la neu a l'aigua, Mònica Doria es va tornar a classificar per als Jocs Olímpics sense despentinar-se. Dos podis a la Copa del Món i una sisena plaça en el Mundial que es va disputar al canal olímpic. La palista convida a somiar a París 2024.

També ha estat un any destacat per als equips. Primer any complert de l'Andorra en el futbol professional amb una brillant setena plaça a la segona categoria del futbol espanyol i classificat per revalidar el títol a la final de la Copa Catalunya. El MoraBanc va fer un exercici de resiliència per tornar, al més ràpid possible, al lloc que li correspon, l'ACB. En futbol, debut internacional amb quatre punts, a la Nations League, de la selecció femenina i dos meritoris punts de la masculina al Preeuropeu. Primer títol de lliga per a l'Atlètic Escaldes i la Copa per a l'Inter. El VPC es va quedar amb la mel als llavis en el debut a Catalunya. Ascens frustrat a causa de l'afer amb les llicències.

Acabem amb els Jocs de Malta on Andorra va guanyar vint metalls amb un increment de les d'or, cinc en total, per a Nàdia Tudó, Vicky Jiménez, l'equip femení de rugbi i els atletes Nahuel Carabaña i Pol Moya. Amb una delegació jove els tricolors van mostrar una gran projecció per Andorra 2025.