ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El VPC abandona la lliga francesa i la temporada vinent jugarà a Catalunya

www.andorradifusio.ad

Cop de timó del VPC Andorra. Després de 35 anys jugant a França, el club ha decidit que la temporada vinent competirà a Catalunya. El canvi de normativa en les llicències i la manca de temps per trobar una solució han portat la junta a tallar la relació amb la lliga francesa. 

La decisió del VPC Andorra de deixar de jugar a França es va prendre dilluns en una assemblea a Encamp. La directiva presidida per Gerard Giménez ha apostat perquè l'equip masculí i tots els de la base segueixin el camí cap a Catalunya que va fer fa uns anys el sènior femení.

Tot i els esforços, fins i tot diplomàtics, no s'ha resolt el problema de les llicències i el club ha tirat pel dret deixant enrere més de 35 anys de militància a França. 

"Sincerament, i ho dic amb la mà al cor, no crec que ens hagin volgut fer fora. Sí que és cert que no ens han tingut en compte a l'hora de fer el nou reglament. És una lliga d'una entitat privada que ha pres unes decisions que no ens han afavorit. El que més em sorprèn és que no ens hagin posat facilitats i el que més em molesta és que no em deixin tenir l'escola de rugbi a França".

Gerard Giménez, president del VPC Andorra

Giménez ha lamentat que l'avís del canvi de normativa per part de la lliga d'Occitània no es fes mesos abans.

"Tots hem intentat fer el màxim per continuar a França. Si ens ho haguessin dit al desembre, hauríem tingut sis mesos i no només un".

Gerard Giménez, president del VPC Andorra

El VPC jugarà la temporada vinent la fase prèvia de divisió d'honor catalana, la màxima categoria de Catalunya. La competició s'iniciarà l'1 d'octubre. L'objectiu és ambiciós per assolir com més aviat millor l'ascens a categories regides per la Federació Espanyola. També es buscarà una categoria adient per al segon equip. 

Quant als isards, el president del VPC no creu que jugar a Catalunya, amb un nivell de rugbi inferior al de França, pugui afectar el rendiment de la selecció.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Nil Forcada-Cesc Sanjuan
Locució: Jordi Lorente

Correcció: En la primera versió d'aquesta notícia s'explicava que el VPC abandona la lliga francesa després de 50 anys quan en són 35. Per error el club ha informat que van començar a jugar a França al 71 i després, en una puntualització posterior, s'ha indicat que la primera temporada va ser la 86-87.

Comparteix: