El VPC ascendeix a la divisió de plata del rugbi espanyol

El VPC ja és equip de la divisió d'honor B espanyola, la segona categoria del rugbi espanyol. Ho ha aconseguit amb una gran victòria a l'eliminatòria per l'ascens al camp de la Foixarda de Barcelona contra el RC Ponent de Mallorca per 17 a 36.

El partit no ha començat bé per als de Dani Raya que al primer minut han encaixat un assaig en l'única badada defensiva de tot el partit, però la reacció ha arribat molt ràpid amb un assaig de Nil que forçava la igualada. Poc després es produïa un dels moments clau amb un assaig de càstig després d'una gran cursa de Xolela Daniels que era placat de manera il·legal abans de posar la pilota. El VPC ha fet dos assaigs més abans d'arribar al descans amb la firma d'Hugo Llata. Al descans, s'arribava amb un marcador contundent per als de Dani Raya amb un 10 a 28 al marcador.

A la segona part, els andorrans han controlat el partit amb un Ponent que no ha pogut superar la defensa dels tricolors. Hugo Llata, l'home del partit, ha fet el cinquè assaig i tercer del seu compte particular que posava l'equip 10 a 33. Encara ha pogut ampliar més les diferències amb un xut a pals de Ramiro Gandini que posava el 10 a 36. Amb el partit ja decidit el RC Ponent ha fet el seu segon assaig que ha deixat un definitiu 17 a 36.

Amb aquest resultat, el VPC posa punt final a una temporada de somni.

Informa i imatges: Joan López