‘La llista de les coses impossibles', una història d'amor i de vida que aconsegueix colar-se entre les novel·les més venudes

www.andorradifusio.ad

‘La llista de les coses impossibles’ de Laura Gonzalvo, guanyadora de l'onzè premi Carlemany per al Foment de la Lectura, va aconseguir colar-se entre els llibres més venuts poc després de sortir publicat. És una novel·la inspirada en la seva vida, que parla de l'amor entre dos joves que intenten tirar endavant.

És l'any 1993 i el Guim deixa la Clara per viure una vida que no arribarà mai. Un accident de moto el deixa tetraplègic i serà ella qui visqui tot el que ell s'imaginava. Aquesta és la història romàntica i de superació de dos joves que Laura Gonzalvo ha plasmat en la seva primera novel·la, i que ha guanyat l'onzè premi Carlemany per al Foment de la Lectura: 'La llista de les coses impossibles’.

D'aquesta manera, Gonzalvo, explica el moment exacte que la va inspirar a escriure. "Va ser llegint 'Ruth sense h' que el cervell em va fer un clic i vaig pensar tinc material per escriure una novel·la. Té un missatge positiu, però no era la meva voluntat fer una cosa pedagògica sinó mostrar una realitat".

Des de l'editorial afirmen que el text té càrregues de profunditat que sacsegen el lector fent que sigui una novel·la molt addictiva amb moments molt emotius. La directora de l'editorial Columna, Glòria Gasch, fins i tot la cataloga com una peça gairebé única. "És molt original el tema que ha triat. De fet, hi ha poques novel·les així en la literatura catalana. Quasi no n'hi ha."

També destaquen que l'obra es va aconseguir colar entre els més venuts de seguida i que els llibreters ja esperen cada any el premi Carlemany.

De fet, el guanyador del 2020, 'Archie, el noi que parlava amb elefants', ja s'ha traduït a l'italià, al turc i, fins i tot, al xinès.

Aquesta darrera obra ha estat escollida per un jurat d'alumnes de diverses escoles després de la selecció del consell lector entre els 35 manuscrits presentats.

Informa: Judith Saez 
Imatges: Pere Besolí
Locució: Laura Cugat

 

Comparteix:

El centre de formació al llarg de la vida enceta un curs sobre desenvolupament web L'helicòpter de rescat aterra al bell mig d'Encamp per socórrer una dona en un camí de difícil accés